Terug naar overzicht

Barasi naar Adana Demirspor

Laatste Nieuws

26.08.2023

ALKMAAR- Yusuf Barasi maakt een definitieve overstap naar Adana Demirspor. De 20-jarige spits lag nog tot 2025 vast in Alkmaar.

De Turkse ploeg staat momenteel onder leiding van Patrick Kluivert. Ook oud-AZ’er Jonas Svensson is in Adana te vinden. Hij verruilde AZ in 2021 voor die bestemming.
 
Eerste stappen
Barasi zette zijn eerste stappen op het voetbalveld van VV Kolping Boys. In 2014 stroomde hij in bij de AZ Jeugdopleiding. Zijn voortgang werd in 2019 beloond met zijn eerste profcontract en een jaar later debuteerde hij voor Jong AZ in het betaald voetbal.
 
Jeugdinternational
Ook werd Barasi in 2020 voor het eerst opgeroepen voor Jong Turkije. Daarvoor speelde de jeugdinternational verschillende jeugdinterlands voor Oranje.
 
Hoofdmacht
De spits kwam 59 keer uit in de Keuken Kampioen Divisie en kwam daarin 21 maal tot scoren. Ook kwam Barasi 22 keer binnen de lijnen bij de Alkmaarse hoofdmacht. Hij maakte twee doelpunten voor AZ 1: één in het KNVB Bekertoernooi van 2021-2022 en één in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League van afgelopen seizoen. 

AZ is Barasi dankbaar voor al zijn jaren in het Alkmaarse shirt en wenst de spits veel succes in Turkije.

Barasi juichend na zijn treffer tegen FC Vaduz / Foto: Ed van de Pol