Terug naar overzicht

Clasie tekent nieuw contract

Laatste Nieuws

28.08.2023

ALKMAAR- Jordy Clasie heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Nadat eerder al een mondeling akkoord was bereikt, is de overeenkomst tot medio 2025 officieel beklonken. Tevens bevat het contract een optie voor nog een extra seizoen.

De middenvelder kwam in 2019 over van Southampton FC. De teller van de 32-jarige Haarlemmer staat momenteel op 145 gespeelde wedstrijden voor AZ. Gezien de afwezigheid van Bruno Martins Indi draagt Clasie al bijna een jaar de aanvoerdersband. Bovendien kwam de zeventienvoudig international in de afgelopen periode weer in beeld bij het Nederlands Elftal na een ijzersterk seizoen.

Eerste doelpuntenmaker Eredivisie
Clasie gaat de boeken in als eerste doelpuntenmaker in het Eredivisie-seizoen 2023-2024 van AZ. De begaafde middenvelder zette zijn ploeg al in de vierde minuut op 1-0 tegen Go Ahead Eagles. Het bleek het startschot voor een klinkende 5-1 overwinning.

Nederlands Elftal
Clasie kwam in het verleden uit voor Excelsior Rotterdam, Feyenoord, Southampton FC en Club Brugge. Ook maakte hij deel uit van het Nederlands Elftal tijdens het WK van 2014, waarin Oranje als derde eindigde. 

Clasie: ‘De beste keuze’
“Het is een bijzonder moment”, zegt Clasie over zijn contractverlenging. “Ik ga hier mijn vijfde seizoen in en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik voel me erg gewaardeerd en de club gaf mij ook het gevoel dat ze graag met mij door wilden. Ik heb natuurlijk de diverse opties overwogen en besproken met mijn gezin. Daar kwam al snel uit dat het de beste keuze was om bij te tekenen bij AZ. Ook zodat onze kinderen een vaste basis en goede omgeving hebben waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Het is mooi dat iedereen tevreden en gelukkig is.”

Huiberts: ‘Goede mix’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over Clasie: “Jordy is met zijn ruime ervaring en de vele wedstrijden die hij al voor AZ heeft gespeeld heel belangrijk voor het team. Wensen en ambities hebben spelers altijd, dat geldt ook voor Jordy. Mede door zijn goede seizoen in Europees verband is er ook belangstelling voor hem geweest. Tegelijkertijd krijg ik van Jordy door dat hij bij ons heel erg op zijn plek is. Hij komt uit de omgeving, hij vindt – net zoals wij – dat we met AZ nog verder kunnen groeien en daar wil hij deel van uitmaken. Het was voor hem dus een duidelijke keuze om bij AZ te blijven. Het is altijd een goede mix om er samen uit te komen, als de betreffende speler graag bij AZ wil blijven en wij hem een belangrijke speler vinden.”


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl