Terug naar overzicht

De Wit: 'Geleerd dat het beter moet'

Laatste Nieuws

16.08.2023

ALKMAAR- AZ bereidt zich voor op de return in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. Afgelopen week won AZ met 0-1 in Andorra van FC Santa Coloma, donderdagavond komen de Andorrezen naar Alkmaar. Woensdagmiddag blikten Dani de Wit en Pascal Jansen vooruit op de terugwedstrijd in het AFAS Stadion . "Mooi voetbal, veel kansen en veel goals."

Een kleine week geleden boekte AZ zoals gezegd een nipte zege op Santa Coloma. Voor De Wit was de conclusie van dat duel duidelijk. “We hebben geleerd dat het beter moet. Dat is heel simpel”, zei hij. “We willen meer scoren en meer kansen creëren. We kwamen daar te weinig in ons aanvalsspel. We hebben dat het afgelopen weekend wel rechtgezet, maar daar hopen we nu een vervolg aan te geven.”

Pyraneeën
Het uitduel in Andorra vond plaats op ruim 1.000 meter hoogte en de thermometer gaf meer dan 30 graden aan. Toch hadden de omstandigheden in de Pyraneeën volgens de aanvallende middenvelder geen invloed op de wedstrijd. “Dat moet geen excuus zijn. We moeten vooral naar onszelf kijken. Zoals ik zei: ‘we creëerden niet zoveel als dat we normaal doen.' En uiteindelijk scoren we ook maar één keer. Misschien zelfs wel een lucky goal. Dat is gewoon niet genoeg. Dan moeten we vooral naar onszelf kijken.”

Start Eredivisie
Bij de start van de Eredivisie wist AZ overtuigend te winnen van Go Ahead Eagles (5-1). Die prestatie zorgt natuurlijk voor meer vertrouwen. De Wit: “Maar dat vertrouwen is er eigenlijk al de hele voorbereiding. We hebben daarin goede tegenstanders verslagen, maar wij willen beter en beter. Daarin hebben we tegen Go Ahead een klein stapje gezet en vorige week donderdag was het niet goed genoeg. We willen graag laten zien wat we kunnen, zeker voor eigen publiek. Dat moet gepaard gaan met mooi voetbal, veel kansen en veel goals. Daar gaan we keihard onze best voor doen.”Jansen

Ook de hoofdtrainer herkende zijn ploeg niet in de uitwedstrijd tegen Santa Coloma. Jansen: “Het is niet een wedstrijd waarvan ik genoten heb. Ik vond het niet zo leuk om naar te kijken ook. Wat het precies is geweest, vind ik lastig te zeggen. We waren niet onszelf in Andorra en als je ons een klein beetje kent, is het vreemd dat je zo’n duel te zien krijgt. We hebben de wedstrijd daar gewonnen en het een en ander rechtgezet in het weekend, maar niet meer dan dat. We zijn klaar om onszelf te verbeteren.”

Nieuwe dynamiek
Zomerse transfers van onder anderen Sam Beukema (Bologna FC), Milos Kerkez (AFC Bournemouth) en Tijjani Reijnders (AC Milan) zorgen een nieuwe wind in de AZ-selectie. Jansen: "Er is een aantal sterkhouders vertrokken en dat is een proces waar we eerder al mee te maken hebben gehad bij AZ. Dat is niet vreemd. Nu zijn we opnieuw aan het bouwen, met jongens die zijn opgestaan. Jongens die al bij ons waren, maar ook die later zijn aangesloten. Zo gaan wij onze weg weer vinden. Dat gaat blijken hoe deze ploeg zich houdt ten opzichte van de ploeg van vorig seizoen. Onze doelstellingen blijven helder en duidelijk."Live

AZ - FC Santa Coloma begint donderdagavond om 20:45 uur tegen en er zijn nog kaarten voor deze Europese avond beschikbaar. Klik op onderstaande button en reserveer jouw stoel!