Terug naar overzicht

Dominant Jong AZ klopt Telstar

Laatste Nieuws

28.08.2023

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandag zijn tweede thuiszege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Jan Sierksma was door een hattrick van Jayden Addai met 3-1 te sterk voor SC Telstar. De zeventienjarige Van den Ban maakte zijn profdebuut.

Het treffen met De Witte Leeuwen kende een levendige openingsfase. In de zevende minuut kreeg Ro-Zangelo Daal al een dot van een kans. Hij probeerde het in de korte hoek, maar vond daar doelman Ronald Koeman op zijn pad. Telstar was daarna tweemaal gevaarlijk. Tim van de Loo kreeg in het strafschopgebied een schietkans (over), waarna Zakaria Eddahchouri het niet veel later van afstand kon proberen.

Verwoestende uithaal
Het was echter Jong AZ dat in de 23e minuut de score opende. Na een omschakelmoment stormde Addai naar het Telstar-doel. De aanvaller haalde van randje zestien verwoestend uit en vond de bovenhoek: 1-0.

Rode kaart
Kort na de pauze kwamen de bezoekers met tien man te staan. Jay Kruiver begint een overtreding, kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Jong AZ - waar basiskracht Rome-Jayden Owusu-Oduro en invaller Sem Dekkers na lang blessureleed hun rentree maakten - voerde de druk vrijwel direct op. Via Addai en Iman Griffith kwam de ploeg tot goede kansen, maar Koeman bracht in de korte hoek tweemaal knap redding. 

Combinatie
In de laatste twintig minuten waren Addai en Daal dicht bij de 2-0. Eerstgenoemde zag Koeman zijn snoeiharde afstandsschot uit de hoek boksen. Daal kwam op zijn beurt na een knappe combinatie met Ricuenio Kewal voor doel, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt. 

Hattrick Addai
De Alkmaarse beloften dicteerden het spel in de tweede helft en produceerden in de 81e minuut de welverdiende tweede treffer. Addai kwam op de rechterflank langs twee verdedigers en schoot via de vuisten van Koeman in het doel: 2-0. Jong AZ behield in de resterende minuten de controle en bracht met Van den Ban nog een debutant in het veld. In extra tijd kwam Telstar plots nog met de aansluitingstreffer, maar Jong AZ zou nog een derde goal maken. Na een overtreding kreeg de thuisploeg een strafschop en die werd benut door Addai: 3-1. 

Addai: 'Wist dat ik hem daar moest plaatsen'
"Ik kreeg een goede steekpass van Ricuenio (Kewal, red.), zag ruimte in de korte hoek en wist dat ik hem daar moest plaatsen", beschreef Addai zijn eerste goal. "Die zat er lekker in. De strafschop had ik Ro-Zangelo (Daal, red.) ook gegund, maar ik wilde graag mijn hattrick maken en dat begreep hij ook." Door de hattrick is Addai momenteel met vijf goals topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. "Dit is wat je wilt en dat is mooi. Maar zonder het team was dit niet mogelijk. We moeten doorgaan, want dit is pas het begin van het seizoen."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - SC Telstar 3-1 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Jorn Berkhout (89. Misha Engel), Finn Stam, Jeremiah Esajas (46. Sem Dekkers); Loek Postma, Iman Griffith (89. Damienus Reverson), Nick Twisk (71. Enoch Mastoras); Jayden Addai, Ricuenio Kewal (89. Yoël van den Ban), Ro-Zangelo Daal. 

Opstelling SC Telstar: Ronald Koeman; Mitch Apau, Jorginho Soares, Thomas Oude Kotte; Tim van de Loo (82. Devon Koswal), Mees Kaandorp (75. Mohammed Tahiri), Sebbe Augustijns (82. Raychaintelo Knoll), Jay Kruiver, Lassana Faye (46. Quenten van den Heerik); Youssef El Kachati (75. Cain Seedorf), Zakaria Eddahchouri.

Scoreverloop: 23. Addai 1-0, 81. Addai 2-0, 90+2. Eddahchouri 2-1, 90+3. Addai 3-1 (pen.). 
Gele kaarten: Twisk, Addai (Jong AZ), Van den Heerik (SC Telstar).
Rode kaarten: 48. Kruiver (SC Telstar / 2x geel)
Scheidsrechter: Wouter Wiersma. 

Foto: Orange Pictures