Terug naar overzicht

Jansen: 'Laten zien dat we snel leren'

Laatste Nieuws

30.08.2023

BERGEN- AZ is in Bergen voor de returnwedstrijd in de Play-offs van de UEFA Europa Conference League tegen SK Brann. Na de 1-1 in Alkmaar moet het duel aan de zuidwestkust van Noorwegen bepalen wie naar de groepsfase gaat. David Møller Wolfe en Pascal Jansen blikten woensdagavond vooruit op de wedstrijd van donderdag. "Goede balans vinden."

“Het voelt een beetje als thuiskomen”, trapte Møller Wolfe de persconferentie af. “Nu heb ik in AZ een nieuw thuis, dus voel ik mij meer een bezoeker. Maar het zal zeker vreemd zijn.” Het stadion in Bergen is donderdagavond uitverkocht. Ook familie en vrienden van de Noorse linksback zullen aanwezig zijn. “Dat zullen er best veel zijn. Toch focus ik mij volledig op de wedstrijd, dus mijn broer heeft dat opgepakt.”

Beste vrienden
Net als vorige week wordt het voor Møller Wolfe een weerzien met zijn oude ploeggenoten. Daarover: "Natuurlijk heb ik contact gehad met de spelers van Brann. Ook na afgelopen wedstrijd. Sommigen zijn mijn beste vrienden, met hen spreek ik bijna elke dag. Morgen zijn we dat even niet.”

Uitverkocht stadion
"Het zal een goede sfeer zijn", aldus de linkspoot. "Ik verwacht eenzelfde atmosfeer als hun thuiswedstrijd tegen Arouca. Of ik mijn teamgenoten heb verteld over de sfeer? Ik denk dat zij al in grote stadions hebben gespeeld, dus dat hebben zij niet nodig.”

Jansen
Na Møller Wolfe waren de vragen gericht aan Jansen. De eerste ging over de tegenstander. Was de AZ-trainer verrast door de Brann? Jansen: "Nee. We bereiden ons altijd goed voor op wat er komen gaat. Zij hebben het goed gedaan in Alkmaar, maar het staat 1-1. We komen nu de kleedkamer uit voor de tweede helft. Wij zullen het beter moeten doen dan afgelopen donderdag. Wij focussen op onszelf en ons spel zal intenser en dynamischer moeten zijn. Het moet anders dan vorige week om het onze kant op te laten vallen."Respect
"Wij respecteren onze tegenstander te allen tijde", vulde de oefenmeester aan. "Ze staan ook niet voor niets in de Play-offs. Wij nemen hen uitermate serieus. Wij zullen alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat te behalen. Na de wedstrijd van vorige week is het 50-50. Het niveau dat wij hebben gehaald, was niet voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten.”

Clasie
Om de groepsfase van de Conference League te bereiken, kan Jansen geen beroep doen op aanvoerder Jordy Clasie. “Als hij niet speelt, is het hart van het middenveld een extra item", zei de trainer. "Als we twee mensen moeten vervangen krijg je natuurlijk een andere dynamiek en sowieso een ander duo. Vorige week hebben we gekozen voor Sven Mijnans en Djordje Mihailovic, ervan uitgaande dat we meer kwaliteit zouden leveren aan de bal. Morgen moet ik het opnieuw gaan invullen. We proberen een goede balans te vinden.”

Tempo
Hoe de klus geklaard moet worden, was voor Jansen duidelijk: "Wij speelden in het heenduel in een te laag tempo en er werden aan beide kanten veel overtredingen gemaakt. Het hoort erbij, maar aan de andere kant: als wij balbezit hebben, zal de bal sneller rond moeten gaan en moeten we meer creëren. Na de wedstrijd heb ik tegen de spelers gezegd dat ze snel moeten leren. Afgelopen seizoen hebben we laten zien dat we dat kunnen, dus ik heb alle vertrouwen in morgen."

Live
SK Brann - AZ begint donderdagavond om 19:00 uur en is live te zien op Veronica. Ook volg je de Europese trip via het Twitter-account van de club, maar ook via InstagramFacebook en AZ.nl.

Møller Wolfe in de persruimte in een voor hem bekend stadion / Foto: Ed van de Pol