Terug naar overzicht

Karlsson naar Bologna

Laatste Nieuws

23.08.2023

ALKMAAR- Jesper Karlsson vervolgt zijn carrière bij Bologna FC. Bij de Italiaanse Serie A club komt hij oud-ploeggenoot Sam Beukema weer tegen, die afgelopen zomer dezelfde stap maakte.

Karlsson (25) streek zo’n drie jaar geleden neer in Alkmaar. Hij kwam destijds over van IF Elfsborg uit zijn geboorteland. De Zweed maakte indruk op de Nederlandse en internationale velden. In drie seizoenen kwam de Zweeds international tot 124 officiële duels. Bovendien zorgde hij voor 33 assists en 46 doelpunten. 
 
Wonderschone treffers
De behendige vleugelaanvaller maakte niet alleen schitterende doelpunten, ook waren zijn treffers vaak van grote waarde. Zo bleek zijn uithaal tegen S. S. Lazio in de achtste finales van de UEFA Europa Conference League afgelopen seizoen goud waard. Meer dan eens won Karlsson het Doelpunt van de Maand-trofee.

Karlsson: ‘Blijft voor altijd speciaal’
Karlsson kijkt persoonlijk terug op een geweldige periode in Alkmaar. “Ik heb drie hele goede jaren gehad bij AZ. Ik wil graag iedereen bij de club bedanken voor hun hulp, steun en de mooie tijd. Van mijn teamgenoten door de jaren heen tot de staf en alle anderen in en om AZ. Daarnaast spreek ik graag mijn dankbaarheid uit naar de AZ-fans voor hun enorme en continue support. Nu verheug ik me op een nieuwe uitdaging, waarbij ik me door ga ontwikkelen in Italië en wederom ga proberen het beste in mezelf naar boven te halen. Ik zal AZ blijven volgen in de toekomst. Deze club blijft dan ook voor altijd speciaal voor mij.”

Huiberts: ‘Enorm gegroeid’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over Karlsson: “We hebben drie jaar lang kunnen genieten van de kwaliteiten van Jesper. Het is een speler waar je voor naar het stadion komt. Met zijn specifieke kwaliteiten maakt hij elk team beter. Zijn persoonlijke ontwikkeling tekent zijn succesvolle periode in Alkmaar eveneens. Hij is de afgelopen jaren op en buiten het veld enorm gegroeid. We gaan ongetwijfeld nog veel van Jesper horen vanaf de internationale velden. Vanaf deze plek willen wij hem bedanken voor de vele AZ-harten die hij de afgelopen jaren heeft veroverd en bovendien veel succes wensen in de Serie A.”