Terug naar overzicht

Kwakman: 'Het moment waarop je hebt gewacht'

Laatste Nieuws

29.08.2023

ZAANSTAD- Jeugdexponent Dave Kwakman maakt in het Eredivisieduel met RKC Waalwijk (1-3 zege) zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht. De negentienjarige Volendammer blikt in gesprek met AZ TV terug op de bijzondere ervaring en de opeenstapeling van hoogtepunten in zijn nog prille carrière. "Dan hoop je dat de trainer nog even aan je denkt."

Het is de 85e minuut als Kwakman langs de zijlijn van het Mandemakers Stadion staat. AZ is een paar minuten eerder op een 1-3 voorsprong gekomen. Het wisselbord van de vierde official gaat omhoog en daarop staat in het groen nummer 44. Kwakman komt erin als vervanger van Dani de Wit. Zijn officiële debuut in zowel AZ 1 als de Eredivisie is een feit. 

'Hier draait het uiteindelijk om'
"De tussenstand was eerder niet top voor mij om in te vallen", vertelt de middenvelder. "Je hoopt natuurlijk toch dat het mag gebeuren. Als het 1-3 wordt dan hoop je dat de trainer nog even aan je denkt. En dat deed hij gelukkig. Alles wat je de afgelopen jaren ervoor hebt moeten doen schiet even door je hoofd. Hier draait het uiteindelijk om. Dat het dan mag gebeuren overkomt niet iedereen. Dit is dan het moment waarop je hebt gewacht."

Video
Bekijk hieronder het volledige AZ TV-interview met Kwakman.