Terug naar overzicht

Pavlidis: 'Hij kent ze door en door'

Laatste Nieuws

23.08.2023

ALKMAAR- AZ staat aan de vooravond van een belangrijk duel met SK Brann in de Play-offs van de UEFA Europa Conference League. Woensdagmiddag namen Vangelis Pavlidis en Pascal Jansen de tijd om met de pers vooruit te blikken op de heenwedstrijd in het AFAS Stadion.

Traditiegetrouw trapte de speler het persmoment af. In de Co Adriaanse Persruimte zei Pavlidis over de komende tegenstander: “We weten natuurlijk dat het de oude ploeg is van David Møller Wolfe en ze hebben twee goede wedstrijden gespeeld tegen Arouca.”

Informatie
“Natuurlijk is het handig dat David daar vorig seizoen nog speelde”, vervolgde de Griekse aanvaller. “Hij kan ons heel veel informatie geven over wat spelers van hen. Hij kent de spelers van Brann door en door, terwijl wij vooral de beelden bekijken. David stond elke dag met ze op het trainingsveld."

Jansen
Uiteraard had ook Jansen met zijn Noorse linksback gesproken: “Maar zoals altijd doen wij ook ons huiswerk. We hebben de beelden bekeken en Maarten Martens is tweemaal wezen kijken tegen Arouca. We hebben al onze info getoetst bij David en hij gaf ons de bevestiging van hetgeen dat wij hadden ontdekt."

Intensiteit
"Brann is in ieder geval een ploeg die streeft naar een hoge intensiteit. Dat was wel bijzonder om te zien vanuit de Noorse competitie, maar ook in Europese wedstrijden. Daar voldoen ze echt aan. Ze proberen goed voetbal van achteruit te spelen en hebben echt wel een idee aan de bal. Ze zijn fanatiek in het druk zetten wanneer ze bal niet hebben. Dat wordt interessant morgen."Goede start
Met vier overwinningen uit de eerste vier officiële wedstrijden is AZ sterk aan het seizoen begonnen. Iets wat Jansen niet verbaast. “Ik kan de kracht van mijn team en AZ inmiddels vrij goed inschatten. We streven altijd naar het maximale en om het beste uit onszelf te halen. Dat lukt ons vrij aardig. We doen ons huiswerk en anticiperen goed op spelers die mogelijk gaan vertrekken. Samen met de staf werken we keihard om het aanpassingsvermogen van de spelers te vergroten. Dat de spelers zich snel thuis voelen als ze nieuw binnenkomen en hetgeen wat ze kúnnen toevoegen aan onze ploeg ook direct laten zien. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de start is prima. Ik ben ervan overtuigd dat zo’n start nodig is om een seizoen goed te draaien.”

Clasie
Die goede start hoopt AZ donderdagavond tegen Brann een goed vervolg te geven. Dat moet echter gebeuren zonder Jordy Clasie. Jansen: “Hij is helaas niet inzetbaar. Maar ik kan ruimschoots kiezen uit de selectie die er nu staat. Dezelfde namen die afgelopen zondag beschikbaar waren."

Kaartverkoop
AZ - SK Brann begint donderdag 24 augustus om 20:45 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit affiche. Bestel je kaarten in de vrije verkoop via onderstaande button.

Noors tweegangenmenu
In Grand Café Van Gaal bereid je je culinair voor op het duel met de Noren. Vanaf 18:15 uur scoor je in het restaurant van het AFAS Stadion een heerlijk Noors tweegangenmenu. Om teleurstelling te voorkomen raden we aan vooraf te reserveren. Dit kan per e-mail via e.verbruggen@az.nl of door te bellen met 072 547 80 99.