Terug naar overzicht

AZ Blindentribune: voor fans met visuele beperking

Laatste Nieuws

21.12.2023

ALKMAAR- AZ introduceerde in 2007 de Blindentribune: de primeur in Nederland. De speciale tribune in de Alkmaarse thuishaven is ontworpen om fans met een visuele beperking een volledig meeslepende voetbalervaring te bieden.

De visueel beperkte fans worden tijdens de wedstrijd van minuut tot minuut bijgepraat via een speciale headset. Zo blijven de supporters op de hoogte van het verloop van de wedstrijd, terwijl ze zelf de sfeer, geur en omstandigheden in het stadion kunnen ervaren. De invoering van de blindentribune onderstreept de inzet van AZ voor een inclusieve sportomgeving, waar iedereen, ongeacht hun beperkingen, kan genieten van voetbal op het hoogste niveau.

Lars
Een van de vaste bezoekers van de Blindentribune is Lars (25). Hij zegt daarover tegen NPO Brandpunt+: “Als slechtziende kun je vaak niet meedoen in de maatschappij. Dat is moeilijk om mee te leren leven. Maar voetbal brengt mensen bij elkaar. Tijdens zo’n voetbalwedstrijd gebeurt heel veel, en op de blindentribune krijg je bepaalde details die je als blinde mist juist wél mee. Dat is een hele gave beleving.”


Beleef het ook!

Ben jij of ken jij iemand die de Blindentribune een keer wil uitproberen? Dat kan! Meld je hier aan.

Het duo Koen Roozendaal & Rob Mooij is een vertrouwde combinatie bij de Blindentribune