AZ Jeugd: Onder 18 en Onder 13 zijn winterkampioen

09.12.2023

ZAANSTAD- Een memorabel weekend voor de AZ Jeugdopleiding. Zowel AZ Onder 18 als Onder 13 kroonde zich zaterdag tot winterkampioen. Zo won de Onder 13 van Ajax met 0-3 in Amsterdam en haalde de Onder 18 het winterkampioenschap binnen na een 2-0 zege op FC Utrecht. Verder wist ook de Onder 15 indruk te maken met een 3-0 overwinning en won de Onder 12 met maar liefst 0-27 in een Twin Games-duel.

AZ Onder 18 - FC Utrecht 2-0 (0-0)
AZ Onder 18 versloeg zaterdag FC Utrecht met 2-0. Het team van Michael van Zijtveld behaalde met deze overwinning het winterkampioenschap. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

FC Utrecht - AZ Onder 17 1-2 (1-1)
AZ Onder 17 heeft op bezoek in Utrecht drie punten mogen bijschrijven. In de blessuretijd kroonde Hessel de Wit zich tot matchwinner door de winnende binnen te schieten.

AZ kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na negentien minuten spelen schoot Melle Roede de bal binnen voor de 0-1. FC Utrecht kwam vlak voor de rust langszij, door een treffer van Rayan el Miloudi. Met een 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In een gelijkopgaande wedstrijd bleef de ploeg van Tim Roest op zoek gaan naar de winnende treffer. In de 92e minuut werd het daarvoor beloond. De Wit was de maker van de verlossende treffer en zorgde ervoor dat zijn ploeg met drie punten naar huis keerde.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Kevin van Ouytsel (61. Sieb Jongens), Jaden Walde (71. Marios Mylopoulos), Iain de Jongh, Saviola Saffoe; Adam Ouaziz, Elias Hazir, Julian van Rijsdam (71. Mees Adrichem); Melle Roede, Hessel de Wit, Nigel Fraenk (61. Kiani Inge).

Scoreverloop: 19. Melle Roede 0-1, 43. Rayan el Miloudi 1-1, 90+2. Hessel de Wit 1-2.

FC Utrecht - AZ Onder 16 3-3 (0-1)
AZ Onder 16 en tegenstander FC Utrecht hielden elkaar zaterdag in evenwicht. Een spannende strijd op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Op bezoek bij FC Utrecht kwam koploper en kersverse winterkampioen AZ na iets minder dan een half uur spelen op voorsprong. Rayan Zekri, die vorige week de enige goal maakte tegen PEC Zwolle, was ook nu opnieuw trefzeker en bracht zijn ploeg op 0-1. Dit was tevens de stand bij rust.

De thuisploeg begon beter aan de tweede helft en al snel kwamen de Domstedelingen op gelijke hoogte via Mohammed Nour Bouhilal. Kort na de gelijkmaker kwamen de Utrechters op voorsprong door een treffer van Lamine Camara: 2-1. De bezoekers uit Alkmaar gaven zich niet makkelijk gewonnen en knokte zich via invaller Massimiliano Frassino terug in de wedstrijd: 2-2.

De gelijke stand was echter van korte duur, aangezien de thuisploeg via Sem Thomassen slechts vier minuten later opnieuw de leiding nam: 3-2. Vijf minuten voor het einde wist AZ toch weer de stand gelijk te trekken en maakte Zekri zijn tweede van de wedstrijd en eindigde het duel in 3-3.

Opstelling AZ: Kai ter Beek; Damian Dickhaut (45. Quincy Lede), Onne de Flart, Eliav Adjedj; Yordi van der Velde, Latrell Aken (41. Giovanni Dobbe) Timme Elffers, Luca Scorsolini, Fadil Alimi (52. Gijs Groot); Derryl Hupsel, Rayan Zekri.

Scoreverloop: 24. Zekri 0-1, 41. Bouhilal 1-1, 44. Camara 2-1, 64. Frassino 2-2, 68. Thomassen 3-2, 74. Zekri 3-3.

AZ Onder 15 - Willem II 3-0 (0-0)
AZ Onder 15 boekte zaterdagmiddag een ruime overwinning op tegenstander Willem II. Op het AFAS Trainingscomplex werd het na tachtig minuten spelen 3-0 in het voordeel van de Alkmaarders.

De thuisploeg leek al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Na een mooie actie op de flank trof Jahmael Ampofo de lat. AZ bleef aanzetten en creëerde kans na kans. Zo werd na een kwartier spelen een vrije trap van Cas Klop door een Tilburgse verdediger van de lijn gehaald. De kansen bleven komen via Ampofo, Joey Plat en later Milo Kadyla. De openingstreffer bleef voor rust echter uit.

In de tweede helft kwam voor de Alkmaarders dan toch de langverwachte openingsgoal. Middenvelder Klop ontving de bal in het zestienmetergebied en schoot geplaatst raak: 1-0.

Ook Willem II kwam tot een aantal kansen, maar doelman Quenten Attigah was alert en maakte een geweldige redding. Zo hield hij zijn ploeg op voorsprong. Kort daarna deelde AZ de genadeklap uit en volgde de tweede goal via invaller Milo Kadyla. Hij kopte een uitdraaiende corner knap tegendraads in: 2-0.

Tien minuten voor tijd werd ook het derde doelpunt gemaakt. Op aangeven van Merijn van Dijk, schoot Nuur Mahamed Ahmed de bal hard in de korte hoek langs de Willem II-doelman Timme Boogaers. Meer doelpunten zouden er niet vallen en zo eindigde de wedstrijd in 3-0.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring (71. Henk Schuit), Amani Imhangbe, Aebe Morel (41. Charly van Oosterhout), Lars Boer; Cas Klop (64. Merijn van Dijk), Cas Jongeneelen (12. Milo Kadyla), Joey Plat; Nuur Mahamed Ahmed (71. Abutalib Hamid Mohammad), Donny van der Lijcke (30. Job Tiebie), Jahmael Ampofo (64. Aebe Morel).

Scoreverloop: 44. Klop 1-0, 66. Kadyla 2-0, 70. Mahamed Ahmed 3-0.

AZ Onder 14 - FC Utrecht 3-3 (1-2)
AZ Onder 14 hield één punt over aan de confrontatie met FC Utrecht. Een spectaculair duel waarin AZ tot drie keer toe op achterstand kwam, eindigde in een 3-3 gelijkspel.

De wedstrijd kende een hectische openingsfase. Binnen tien minuten lag de bal namelijk al tweemaal in het net. De bezoekers opende de score in de zevende minuut. Het antwoord van AZ volgde vrijwel direct. Buitenspeler Mawulom Gota-Toudji maakte een goede actie en passeerde zijn man. Vervolgens had hij een goede voorzet in huis, die door  Abutalib Hamid Mohammad werd ingetikt bij de tweede paal: 1-1.

Vlak voor rust kwam FC Utrecht opnieuw op voorsprong een voorgegeven vrije trap werd binnengelopen: 1-2. In de tweede helft kwamen de Alkmaarders opnieuw op gelijke hoogte. Senna van Elst scoorde door een corner op een indrukwekkende manier direct in te draaien.

Vanaf dat moment bleef de thuisploeg continue in de aanval en trof het tweemaal de lat via een voorzet van Jeremiah Oladoyinbo Ojomo en later afstandsschot van Jessey Jay van der Mije. De voorsprong bleef voor AZ echter uit. Aan de andere kant van het veld kreeg Utrecht na een spaarzame uitbraak een penalty. De strafschop werd benut en zo werd het 2-3.

Tegen het einde van de wedstrijd leek AZ de gelijkmaker te maken, de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotminuten van de wedstrijd wist de thuisploeg zich alsnog voor derde keer op rij terug te knokken en was het Oladoyinbo Ojomo die raak schoot waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker (41. Brad Nederlof); Jesse van Ruler, Henk Schuit (65. Jeano Vos), Chris Simunovic, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo; Merijn van Dijk, Jim Jansen (42. Jessey Jay van der Mije), Senna van Elst; Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 7. FC Utrecht 0-1, 9. Hamid Mohammad 1-1, 30. FC Utrecht 1-2, 46. Van Elst 2-2. 64. FC Utrecht (pen.) 2-3, 70+2. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo 3-3.

Ajax - AZ Onder 13 0-3 (0-0)
AZ Onder 13 kroonde zich zaterdag tot winterkampioen met een 0-3 overwinning op Ajax. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

SC Cambuur - AZ Onder 12 0-27 & 0-2 | Twin Games
AZ Onder 12 liet zaterdagmiddag zien over veel kwaliteiten te beschikken. Op bezoek bij SC Cambuur werden er twee verschillende spelvormen gespeeld. In beide spelvormen kwam AZ als winnaar uit de strijd.

In een 7-tegen-7 duel behaalde de ploeg van Tim Appel en Ivar de Boer een monsterscore: 0-27. Vervolgens werd ook een 11-tegen-11 wedstrijd gewonnen en werd tevens opnieuw de nul gehouden: 0-2.

'Continue verbeteren'
Na afloop van de wedstijd troffen we de trainers van de ploeg. 'Als groep hebben wij voorafgaand het doel gesteld om de lat zo hoog mogelijk te leggen', vertelt Ivar de Boer. 'Wij willen continue verbeteren en veeleisend zijn naar onszelf en elkaar wat betreft onze technische vaardigheden', aldus Tim Appel.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - Feyenoord 4-10 | Twin Games
AZ Onder 11 kende een lastige zaterdagochtend. Op het AFAS Trainingscomplex scoorde de ploeg van Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly minder dan meestal het geval is en werd er uiteindelijk met 4-10 verloren van tegenstander Feyenoord.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.