AZ Jeugd: Ruime zeges in laatste speelronde

16.12.2023

ZAANSTAD- Met de winterstop in zicht stonden zaterdag maar drie officiële duels op het programma. De jeugdelftallen wisten de eerste seizoenshelft met ruime zeges af te sluiten. Zo werd Feyenoord door AZ Onder 18 met 6-0 verslagen en boekte Onder 12 een ruime overwinning op Ajax. Onder 11 walste op zijn beurt over sc Heerenveen heen.

AZ Onder 18 - Feyenoord 6-0 (4-0)
AZ Onder 18 had geen kind aan tegenstander Feyenoord. In eigen huis werden de Rotterdammers met 6-0 verslagen. In de eerste helft leken de Alkmaarders al met de winst ervandoor te gaan door liefst vier keer het net te vinden. In het tweede bedrijf kwamen daar nog twee doelpunten bij.

Vroege treffers
Het duel kende een spectaculaire openingsfase met twee doelpunten binnen tien minuten. AZ-middenvelder Rio Robbemond opende de score na zeven minuten spelen met een wereldgoal. Nadat hij een hoge bal met de knie controleerde rondde hij fantastisch af met een bekeken lob van buiten de zestien. Nog geen minuut later verdubbelden de Alkmaarders de voorsprong. Spits Yoël van den Ban ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en passeerde zijn directe tegenstander. Even leek hij de bal te verliezen, maar hij wist het te behouden en rondde vervolgens beheerst af in de verre hoek: 2-0.

Via de paal
Na de twee Alkmaarse treffers probeerde de bezoekers iets terug te doen via aanvaller Thijs Kraaijeveld, wiens afstandsschot voorlangs ging. Het was echter AZ dat de lakens uitdeelde en verder uitliep. Buitenspeler Deacon van der Klaauw liet zich gelden en nam de 3-0 voor zijn rekening. Op aangeven van Robbemond zag hij zijn schot op de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal achter Feyenoord-doelman Ismael Ka verdwijnen.

Opnieuw Van der Klaauw
Vlak voor rust sloeg Van der Klaauw opnieuw toe. Na een fraaie individuele actie op de flank schoot hij hard raak. Hiermee maakte hij zijn tweede doelpunt van de middag en bepaalde hij de ruststand op 4-0.

Onder controle
In het tweede bedrijf bleef AZ de controle houden en liet het de Rotterdammers niet in hun spel komen. De thuisploeg wist het achterin goed dicht te houden en kwam nauwelijks in de problemen door goed verdedigend werk van onder anderen Wilmer Olofsson.

Nog twee doelpunten
De thuisploeg kwam wel nog tot kansen. Een schot van Van den Ban werd ternauwernood geblokt door Feyenoorder Lucas Gardenier en invaller Wassim Bouziane raakte bij zijn eerste balcontact direct de paal. Kort daarna kwam de vijfde Alkmaarse treffer alsnog via Mathijs Menu die een indraaiende corner van invaller Julian Oerip inkopte: 5-0. Het slotakkoord was voor Gabriel Jongens die na goed druk zetten op keeper Ka de bal in het doel wist te krijgen.

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Mathijs Menu, Kasper Boogaard, Wilmer Olofsson (81. Rayan Atikallah), Jesper Zwart; Ilias Splinter (61. Jahil Lioe-Anjie), Rio Robbemond; Bohdan Budko (71. Julian Oerip); Deacon van der Klaauw, Yoël van den Ban (61. Gabriel Jongens) , Adam Ait Ali Oulhaj (71. Wassim Bouziane).

Scoreverloop: 7. Robbemond 1-0, 8. Van den Ban 2-0. 41. Van der Klaauw 3-0, 44. Van der Klaauw 4-0, 79. Menu 5-0, 90+2. Jongens 6-0.

AZ Onder 12 - Ajax 8-1

AZ Onder 12 won overtuigend van Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex waren de Alkmaarders met 8-1 te sterk voor de Amsterdammers. De ploeg van Tim Appel en Ivar de Boer speelde ditmaal met 11-tegen-11 op het hoofdveld. Ondanks de grotere afstanden kende de thuisploeg weinig problemen en wist het met goed samenspel de tegenstander met ruime cijfers te verslaan.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - sc Heerenveen 35-0 | Twin Games
AZ Onder 11 zette een grote uitslag neer tegen sc Heerenveen. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly versloeg de Friezen met liefst 35-0. Op beide velden werd hoog druk gezet op de tegenstander, die hier geen raad mee wist. Dit resulteerde in veel doelpunten, de één nog mooier dan de andere. Met de grote eindstand wist ook de Onder 11 de eerste seizoenshelft winnend af te sluiten.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.