Terug naar overzicht

AZ langer door met jeugdtrainer Blei

Laatste Nieuws

01.12.2023

ZAANSTAD- AZ verlengt met jeugdtrainer Dico Blei. De 31-jarige Heilooër ondertekende vrijdag op het AFAS Trainingscomplex een nieuwe overeenkomst, waarmee hij tot medio 2026 aan de AZ Jeugdopleiding verbonden blijft.

Blei begon elf jaar geleden als trainer van de AZ Voetbalschool in de Regio, waarna hij in 2017 aan het roer stond bij AZ Onder 12. Sinds het huidige seizoen is Blei de trainer van AZ Onder 13, waarmee hij na twaalf wedstrijden dertig punten heeft behaald, slecht één punt minder dan koploper Feyenoord.

Blei: 'Altijd bezig met verbeteren'
''Elk jaar zijn we bezig met verbeteren'', begint Blei. ''Wij willen dat onze spelers gericht zijn op groei en ontwikkeling, maar dat geldt ook voor mezelf. Het is altijd mogelijk om beter te worden, op elk gebied. Elke dag probeer ik een betere versie van mezelf te zijn.''

Coördinator Voetbalschool in de Regio
De oefenmeester is naast zijn rol bij de AZ Onder 13 tevens coördinator van de AZ Voetbalschool in de Regio en haalt hier veel voldoening uit. ''Dit traject is voor onze club heel belangrijk. Het is mooi om jongens te kunnen begeleiden die een jaar lang bij AZ trainen. De tijd die zij bij AZ hebben staat in het teken van hun ontwikkeling, maar tegelijkertijd moet het voor hen ook zo leuk mogelijk zijn. Voor mij is het heel waardevol om daar een bijdrage aan te kunnen leveren'', aldus Blei.

Blei: 'Op mijn plek bij AZ'
De contractverlenging is voor de Onder 13 trainer een mooi moment. ''Ik voel me erg op mijn plek bij AZ. Ik kan me vinden in de opleidingsvisie van AZ en waar de club voor staat, deze waarden sluiten goed aan bij waar ik als persoon voor sta'', vertelt Blei. ''Er is wederzijds veel vertrouwen tussen mij en de club, een contractverlenging als gevolg daarvan is natuurlijk fantastisch''.

Brandenburg: 'Mooie eigenschap'
Ook AZ's Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is zeer content met het aanblijven van Blei. "Dico is de afgelopen jaren een echte onderbouwspecialist geworden en levert daarmee een grote bijdrage aan de ontwikkeling van onze jongste talenten. Die expertise zet hij dit seizoen ook in bij de AZ Voetbalschool in de Regio. Naast het altijd zoeken naar ontwikkelmogelijkheden bij zijn spelers, is hij vaak ook kritisch op zichzelf en zijn eigen groeiproces. Dat is een mooie eigenschap waarmee hij zich profileert als een echte en ervaren jeugdtrainer van AZ."

Collega's en spelers: 'Oog voor ieders ontwikkeling'
Tot slot laten ook collega's en spelers van Blei zich positief uit over het langer aanblijven van de trainer. ''De afgelopen jaren heb ik intensief met Dico samengewerkt, het is een passievolle jeugdtrainer die oog heeft voor ieders ontwikkeling, zowel op het veld als naast het veld'', geeft Tim Appel, collega en mede jeugdtrainer van AZ aan. Zijn spelers kunnen zich hierin vinden. ''Dit is mijn tweede jaar met hem als trainer. We zijn echt veel beter geworden, vooral aan de bal. Dat is dankzij de trainer, hij weet op trainingen alles uit je te halen en helpt je het beste in je naar boven te brengen'', vertelt Onder 13 speler Jay Rosenbaum.