Terug naar overzicht

AZ Onder 13 is winterkampioen: 'Gevolg van elke dag beter worden'

Laatste Nieuws

09.12.2023

AMSTERDAM- AZ Onder 13 kroonde zich zaterdag tot winterkampioen door Ajax met 0-3 te verslaan. De formatie van trainer Dico Blei zette vorige week een reuzestap richting de titel met een overwinning in eigen huis op directe concurrent Feyenoord. De winstpartij in Amsterdam verzekerde de Alkmaarders vandaag van het najaarskampioenschap.

Op Sportcomplex De Toekomst wist AZ wat het moest doen. Nadat Feyenoord eerder op de dag had gewonnen moest er tenminste een gelijkspel worden behaald voor het winterkampioenschap. 

Kansen
In de eerste helft kreeg AZ kans na kans. Na drie minuten loste Musie Mesfun al het eerste schot, maar de Ajax-doelman bracht redding. Het was het startschot van een reeks kansen voor AZ. Zo schoot Hatim Elfargoussi over, kwam Mesfun net tekort om een voorzet binnen te tikken en was het diezelfde Mesfun die uit een corner vanuit kansrijke positie naast kopte. Aan de andere kant had tussentijds AZ-doelman Jason Has zijn ploeg in de strijd gehouden nadat een Ajacied alleen op het doel afging. Met 0-0 zochten beide teams de rust op. 

Tweede helft
In de tweede helft was het dan toch al snel raak. Elfargoussi speelde een goede steekpass op Musabe Iliyas Abdusalam. De aanvaller schoot in de verre hoek raak voor de 0-1! Ook bij de 0-2 speelde Elfargoussi een belangrijke rol. Met de hak speelde hij de bal op schitterende wijze door naar Dinar Ait Errami. Hij faalde oog in oog met de doelman niet en maakte er 0-2 van. 

Slotakkoord
Het slotakkoord was besteed aan Mesfun. Een schot van Iliyas Abdusalam werd door de Ajax-doelman gekeerd, maar de bal kwam voor de voeten van de spits. Van dichtbij schoot hij de bal in het lege doel. Vlak daarna klonk het laatste fluitsignaal en had AZ Onder 13 zich officieel gekroond tot winterkampioen!


Blei: 'Een beloning'
"Dit is een beloning en een gevolg van de arbeid die we hebben verricht en de inzet die we iedere dag stoppen in onze ontwikkeling", is trainer Blei tevreden. "Complimenten aan iedereen in het het team. Zij werken elke dag hard om beter te worden. Rond de herfstvakantie hebben we met het team besproken dat we ons meer konden richten op de groei van zowel het team als individu. We waren snel tevreden als er een wedstrijd was gewonnen. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar we hebben samen afgesproken dat we ons meer konden richten op groei en jezelf verbeteren en ontwikkelen. Dan is een gevolg dat je gaat winnen en mee gaat doen om de bovenste plekken."

Tweede seizoenshelft
In de tweede seizoenshelft veranderen die plannen dan ook niet, in de jacht op het algehele kampioenschap. "Het is aan ons om ons spel nog beter te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat we nog meer goals gaan maken vanuit beter veldspel", gaat Blei verder. "We gaan verder met het ontwikkelen van de groep, het team en de individuele kwaliteiten van alle spelers. We gaan daar samen hard voor werken en daar zullen dan nog veel mooiere ontwikkelingen en prestaties uit voortvloeien"

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 40. Iliyas Abdusalam 0-1, 58. Ait Errami 0-2, 65. Mesfun 0-3.