Terug naar overzicht

AZ tegen Atlético Madrid in play-offs Youth League

Laatste Nieuws

19.12.2023

ZAANSTAD- AZ neemt het in de play-offs van de UEFA Youth League op tegen Atlético Madrid. Zo bleek dinsdag uit een loting van de Europese voetbalbond. De wedstrijd wordt 6 of 7 februari op het AFAS Trainingscomplex afgewerkt.

De Alkmaarders moest twee rondes van het Domestic Champions Path overleven om zich voor de play-offs te plaatsen. In de eerste was AZ veel te sterk voor het Litouwse Klaipeda FM. In Zaanstad werd met 12-0 een recordzege geboekt, waarna de return 0-2 werd. In de tweede ronde werd Molde FK geklopt. In Noorwegen won de titelhouder met 3-4, in eigen huis vervolgens met 2-0. Atlético Madrid
De Madrilenen werden tweede in Groep E van het Champions League Path, waar het onder meer tweemaal tegenover groepswinnaar Feyenoord stond. De Spanjaarden hielden Lazio Roma en Celtic FC onder zich. 

Thuisvoordeel
De play-offs van de UEFA Youth League wordt over één wedstrijd beslist. Als deelnemer van het Domestic Champions Path heeft AZ het thuisvoordeel. De definitieve speeldatum en aanvangstijd worden later bekend.