Terug naar overzicht

Jansen: 'Zie je terug op het veld'

Laatste Nieuws

08.12.2023

ALKMAAR- In de voorlaatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar neemt AZ het zaterdag op tegen Almere City FC. De wedstrijd tegen de promovendus wordt afgetrapt om 21:00 uur. Pascal Jansen blikt vooruit op het duel.

Afgelopen woensdag speelde AZ het restant van de wedstrijd tegen NEC uit. In de laatste vijf minuten en zes seconden wist AZ niet de gelijkmaker te maken, waardoor de wedstrijd met 1-2 verloren ging. 

NEC
"We hadden er uiteraard eentje moeten binnenschieten", staat Jansen nog even stil bij het duel waar AZ in korte tijd een paar grote kansen kreeg. "De mogelijkheden hebben we gehad, maar helaas is-ie niet gevallen. We hebben natuurlijk de nodige risico's genomen. Dat kan ook in de toekomst nog weleens van waarde zijn als je toch iets moet forceren met elkaar. Dat hebben we dan ook meegenomen naar deze paar minuten. Het heeft wel zijn waarde gehad, maar helaas niet voldoende."

Almere City
AZ neemt het voor de tweede keer ooit in een officiële wedstrijd op tegen Almere City. De Almeerders komen voor het eerst op bezoek in het AFAS Stadion. "Ik weet dat Almere City enorm ambitieus is en grootse plannen heeft", zegt de trainer over de aankomende tegenstander. "De ideeën die ze hebben proberen ze te vertalen naar het veld. Het is ook een organisatie die vrij rustig blijft en goed doordacht zijn ding probeert te organiseren."

Lessen
"Dat zie je inmiddels ook op het veld terug", gaat Jansen verder. In de beginfase van de competitie moest Alex Pastoor zijn ploeg toch het een en ander laten ervaren. Vervolgens zie je wel dat ze wat lessen hebben opgepikt door het spelen van wedstrijden in de Eredivisie en ook betere resultaten begonnen te halen. De laatste wedstrijden was het weer wat minder met behoorlijk wat tegendoelpunten. Maar zo zal dat seizoen denk ik ook blijven verlopen, omdat ze toch nog steeds drukdoende zijn alle Eredivisie-lessen onder de knie te krijgen."

Pastoor
Jansen kent de trainer van de tegenstander, die tevens een AZ-verleden heeft, goed. "Hij is een weldoordachte en realistische coach. Ik denk dat hij prima op zijn plek is bij Almere City. Met datgene wat ze nastreven, is hij een type coach die de jongens goed kan begeleiden om die stappen te zetten in de Eredivisie."

Koopmeiners
Bij de Flevolanders staat met Peer Koopmeiners nog een bekende onder contract. De middenvelder wordt dit seizoen verhuurd en is bij Almere City onbetwiste basisspeler. "Ik bekijk zijn ontwikkeling met veel plezier", is Jansen verheugd. "Dit is waar je op hoopt als jongens uitvliegen en elders hun minuten gaan maken. Er zijn een aantal dingen die in het oog springen. Hij scoort bijvoorbeeld erg hoog op het aantal intercepties. Ik ben blij dat hij daar zijn vlieguren kan maken en aan het einde van het seizoen als rijpere speler terugkomt bij AZ."

Fitheid
AZ moet het komend weekend nog zonder Mees de Wit en Mayckel Lahdo doen, hoewel laatstgenoemde wel goede vorderingen maakt. "Het duurt nog even, maar het gaat wel heel erg goed", geeft Jansen een update. "Hij loopt inmiddels zonder brace. Hij traint hard en heeft weer een grote glimlach op zijn gezicht." Ibrahim Sadiq is weer volledig fit en zal tegen Almere City terugkeren bij de wedstrijdselectie, zo bevestigde Jansen. "Hij is de week goed doorgekomen en zal dus weer bij de selectie zitten."