Terug naar overzicht

Jansen: 'Zorgen dat dat niet gaat gebeuren'

Laatste Nieuws

01.12.2023

ZAANSTAD- Daags na de overwinning op HSK Zrinjski blikte Pascal Jansen op het AFAS Trainingscomplex terug op de Europese zege, maar keek hij ook vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht. "Altijd een zware wedstrijd."

“Voor ons was het in eerste instantie van belang dat we onze eigen wedstrijd goed zouden afsluiten”, zei een opgewekte trainer. “Dat is gelukt. Vervolgens hebben we Aston Villa gekeken en die hebben hun werk gedaan. Daardoor gaat het de laatste wedstrijd nog spannend worden. Het is heel fijn dat we het weer in eigen handen hebben. We spelen nog ergens voor, dus laat maar komen.”

Addai
Jayden Addai maakte tegen FC Volendam zijn Eredivisie-debuut, tegen HSK Zrinjski maakte hij zijn opwachting in de UEFA Europa Conference League. Jansen: “Hij heeft genoten. Hij heeft een paar flitsen laten zien waartoe hij in staat is. Hopelijk is hij in staat om nog veel meer te laten zien.”

Utrecht
Nu de Europese midweek erop zit, gaat de focus op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Zondag wordt er in Stadion Galgewaard om 16:45 uur afgetrapt. Bij de Domstedelingen heeft eerder dit seizoen een trainerswissel plaats gevonden. Ron Jans is na een korte sabbatical nu de hoofdtrainer. “Dat verschil is wel zichtbaar", aldus Jansen. "Het is geen topjaar voor ze, maar aan de andere kant: Utrecht-uit is altijd een zware wedstrijd. In wat voor toestand ze ook verkeren. Wij moeten optimaal voorbereid zijn en klaar zijn om onze positie in de competitie te verstevigen.”

Stap voor stap
"Ze hebben echt goede spelers rondlopen en ze doen er alles aan om het tij te keren", ging de oefenmeester verder. "Dat gaat voor stap. Een uitzege op Sparta Rotterdam is volgens mij een prima stap. Nu treffen wij Utrecht in eigen huis en willen ze dat voortzetten. Aan ons om ervoor te zorgen dat dat niet gaat gebeuren."

Blessure
Met Mees de Wit, Mayckel Lahdo, Sven Mijnans en Ibrahim Sadiq in de ziekenboeg moet Jansen keuzes maken. Laatstgenoemde is echter op de weg terug. "Sadiq gaat vandaag weer voor het eerst trainen met de groep. Ik denk dat zondag nog te vroeg komt, maar we zijn allang blij dat hij in staat is om aan te sluiten zodat hij straks weer kan gaan spelen."

Live
FC Utrecht - AZ begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op ESPN en te beluisteren met AZ Radio. Verder krijg je updates vanuit Utrecht met de social media-kanalen van AZ: X, Instagram en Facebook.