Jong AZ sluit kalenderjaar af tegen ADO

23.12.2023

ZAANSTAD- Jong AZ speelt zaterdagmiddag zijn laatste wedstrijd van 2023. Het team van trainer Jan Sierksma neemt het dan in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 14:00 uur.

De beloften boekten vorige week een knappe overwinning op SC Cambuur. Op bezoek in Leeuwarden kwam Jong AZ vroeg aan de leiding door een treffer van Ricuenio Kewal. Cambuur wist kort na rust langszij te komen, maar in de slotfase sloeg Kewal opnieuw toe: 1-2.

Assists Meerdink
Mexx Meerdink was de aangever bij beide goals van Kewal. In de tiende minuut zette hij zijn teamgenoot met een splijtende pass vrij voor doel, waarna hij in de 88e minuut met een verrassende voorzet opnieuw het voorwerk leverde.

Elftal van de Week
Kewal en doelman Tristan Kuijsten kregen door hun prestaties een plaats in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Laatstgenoemde had tegen Cambuur een aantal knappe reddingen in huis.

Bovenste plaatsen
ADO Den Haag speelt dit seizoen om de bovenste plaatsen van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg bezet momenteel de derde plaats en staat vier punten achter runner-up Roda JC. Vorige week boekte ADO zijn negende zege van het seizoen. In eigen huis werd NAC Breda met 3-1 verslagen.

Veerman en Van Mieghem
Henk Veerman was in die wedstrijd trefzeker met een fraaie chip. Voor de spits was dat al zijn twaalfde goal van het seizoen. Ook Daryl van Mieghem - met twee goals eveneens belangrijk tegen NAC - is belangrijk voor zijn team. De buitenspeler gaf al zes assists en scoorde evenzoveel keer.

Bingoal Stadion
De laatste ontmoeting met ADO resulteerde voor Jong AZ in een nederlaag. In het Bingoal Stadion zorgde Jayden Addai voor een vroege voorsprong, maar kwam ADO sterk terug in de wedstrijd. Door goals van Jort van de Sande en Matteo Waem (beiden 2x) werd het 4-1.

Arbiter
Thomas Hardeman is de scheidsrechter bij Jong AZ - ADO Den Haag. Hij wordt geassisteerd door grensrechters Luc de Koning en Michael Rasch. Luc Tissingh is de vierde official.

Live
De wedstrijd is zaterdag te volgen via AZ's X-kanaal en live te zien op ESPN.

Winterstop
Na het treffen met ADO begint voor Jong AZ de winterstop en komt het in het nieuwe kalenderjaar pas weer in actie. Dat is op vrijdag 12 januari in een uitduel met SC Telstar. De eerstvolgende wedstrijd in Zaanstad is op maandag 22 januari tegen FC Dordrecht.