Jong AZ speelt doelpuntloos gelijk

11.12.2023

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandagavond op het AFAS Trainingscomplex gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Na negentig minuten stond dezelfde stand op het scorebord als aan het begin van de wedstrijd: 0-0.

Bij Jong AZ begon Tristan Kuijsten in de basis. Voor de 18-jarige doelman betekende het zijn debuut in het betaald voetbal.

Eerste helft
In de eerste helft was een gelijkopgaande strijd te zien met weinig kansen. Het duurde een halfuur tot het eerste schot tussen de palen te noteren viel. Mexx Meerdink haalde uit vanaf randje zestien, maar doelman Joey Roggeveen pakte zijn inzet. Vlak voor de rust kwam FC Den Bosch nog tot een eerste schot op doel, maar ook debutant Kuijsten was alert. Hij pakte de volley van Jaron Vicario. Daarmee zochten beide ploegen met 0-0 de rust op.

Van de lijn
Het eerste kwartier van de tweede helft waren meer kansen te noteren dan in de gehele eerste helft. Een poging van Ilias Boumassaoudi ging naast en vervolgens kwam Jong AZ tot een paar kansen, vooral via Ricuenio Kewal. Een schot van de aanvaller ging via een been van een verdediger over. Ook enkele minuten daarna vloog een nieuwe poging nét over het doel van FC Den Bosch. Een derde inzet werd gepakt door Roggeveen. Tussendoor kwam Finn Stam uit een corner dichtbij een goal, maar zijn schot werd voor de lijn onschadelijk gemaakt door een verdediger.

Gelijkopgaand
De wedstrijd ging nog altijd erg gelijk op. In de 73e minuut schoot Nick de Groot wild over aan de kant van de Bosschenaren en aan de andere kant schoot Meerdink in het zijnet. Een kopbal van Stam ging over het doel en aan de overkant moest Kuijsten ingrijpen. Een laatste poging van Vicario werd eveneens goed gepakt door de doelman, die daarmee zijn doel schoon hield bij zijn debuut. Het bleef bij 0-0.

Jong AZ - FC Den Bosch 0-0

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Tristan Kuijsten; Jurre van Aken, Finn Stam, Maxim Dekker (62. Misha Engel), Sem Dekkers; Dave Kwakman, Lewis Schouten (62. Tom Kerssens), Damienus Reverson (46. Kees Smit), Ricuenio Kewal, Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal.

Opstelling FC Den Bosch: Joey Roggeveen; Rik Mulders, Ricardo-Oliver Henning (46. Stan Maas); Victor van den Bogert, Luke Mbete-Tabu, Nick de Groot (82. Dennis Gyamfi); Shalva Ogbaidze (82. Tomas Kalinauskas), Ilias Boumassaoudi (62. Yuya Ikeshita), Gedion Zelalem (87. Mees Laros); Jaron Vicario, Kacper Sweryn Kostorz.

Gele kaarten: Zelalem (FC Den Bosch).
Scheidsrechter: Robin Vereijken.