ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex heeft Jong AZ in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar een nederlaag geleden. Ro-Zangelo Daal had Jong AZ op voorsprong gezet, maar in de tweede helft draaiden de bezoekers de wedstrijd in twee minuten tijd helemaal om. Het werd 1-2.

In de openingsfase waren de kansen schaars. Na een kwartier spelen werd een schot van Henk Veerman geblokt en schoot Randy Esajas vervolgens wild over. Een schot van afstand van Matteo Waem vloog net naast en voor de rest gebeurde er weinig in het eerste halfuur van de wedstrijd.

Ander spelbeeld
Met 35 minuten op de klok kreeg Jong AZ een enorme kans op de openingstreffer. Ricuenio Kewal was snel weg en kreeg de bal voor het doel bij Mexx Meerdink. De spits kwam tot een schot en doelman Tim Coremans was geklopt, maar op het allerlaatste moment werd de bal van de lijn gehaald. Het was het startschot van een dominante periode van Jong AZ.

Openingstreffer
Dat resulteerde vlak voor de rust nog in de openingstreffer. Na een pass van Dave Kwakman had Daal een goede actie in huis. De aanvaller schoot laag binnen voor de 1-0! Jong AZ kreeg nog een kans op een tweede treffer in de blessuretijd van de eerste helft, maar een poging van Kewal verdween in de handen van Coremans. Met 1-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Omgedraaid
In de tweede helft draaide ADO de wedstrijd helemaal om. Waar eerst Jort van der Sande van dichtbij over kopte was het in de 68e minuut wel raak. Invaller Malik Sellouki schoot op aangeven van Henk Veerman de gelijkmaker binnen. Nog geen twee minuten later was het na een strakke voorzet Joel Ideho die van dichtbij binnentikte voor de 1-2.

Kewal
Jong AZ moest in de achtervolging en kwam via Kewal dichtbij een doelpunt. Kees Smit speelde een mooie steekpass op de aanvaller, die oog in oog met doelman Coremans de bal echter niet tegen de touwen wist te krijgen. Daardoor bleef het bij 1-2 op het AFAS Trainingscomplex.