Terug naar overzicht

Ryan met Australië naar Azië Cup

Laatste Nieuws

22.12.2023

ALKMAAR- Mathew Ryan gaat met Australië om de Azië Cup spelen. De doelman is momenteel nog herstellende van een jukbeenbreuk, maar heeft wel een plekje in de selectie. De bondscoach denkt dat zijn aanvoerder tijdig fit zal zijn voor de eerste groepswedstrijd op 13 januari.

Australië zit in een groep met India, Syrië en Oezbekistan. Het toernooi wordt gespeeld in Qatar van 12 januari tot en met 10 februari. 

'Tegen India onder de lat'
Australië belegt vanaf 1 januari eerst een trainingskamp in Abu Dhabi, waar het ook een oefenwedstrijd speelt tegen Bahrain. "Maty zal waarschijnlijk nog niet fit zijn voor die wedstrijd, maar ik kan me voorstellen dat hij tegen India weer onder de lat zal staan", vertelt bondscoach Graham Arnold. "Met de informatie die ik krijg van de medische staf geloof ik dat het goed komt met hem. Maty is iemand die altijd volledig gefocust is en klaar is voor dit soort dingen. Tegen de tijd dat we op trainingskamp gaan zal hij alweer individuele keeperstraining doen."

Interlands
Ryan speelde tot dusverre 85 interlands voor The Socceroos. In 2015 en 2019 stond de doelman ook op doel in de Azië Cup, waarbij hij in 2015 kampioen werd. Na deelname aan de Confederations Cup en drie keer een WK te hebben gespeeld wordt het alweer het zevende eindtoernooi voor Ryan.