Wie Wat Waar: Hoedt, Barasi & Kerkez

04.12.2023

ALKMAAR- In onze wekelijks rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Wesley Hoedt, Yusuf Barasi en Milos Kerkez.

Wesley Hoedt
Wesley Hoedt maakte afgelopen weekend zijn tweede doelpunt van het seizoen voor Watford FC en het was eentje die de hele wereld over ging. Tegen Hull City FC onderschepte de verdediger de bal op het middenveld bij een stand van 1-1. Hij zag de doelman te ver voor zijn doel staan en schoot van een enorme afstand op prachtige wijze de bal in het doel. Met die goal werd aanvoerder Hoedt tevens de matchwinner. Watford won met 1-2 en stijgt daarmee naar de tiende plek in het Championship.

Yusuf Barasi
Yusuf Barasi heeft zijn eerste doelpunt voor Adana Demirspor te pakken. De spits maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar de Turkse club en kwam tot dusverre zeven keer als invaller binnen de lijnen. Tegen Samsunspor keek Adana tegen een 1-3 achterstand aan toen Barasi het weer spannend maakte. Hij schoot de bal met zijn linkervoet prachtig binnen voor de 2-3. Dat zou echter ook de eindstand betekenen, waardoor Adana op de vijfde plek in de Süper Lig blijft steken. Die nederlaag betekende het einde voor Patrick Kluivert, waardoor Barasi binnenkort met een nieuwe trainer te maken krijgt.

Milos Kerkez
AFC Bournemouth nam het afgelopen weekend met Milos Kerkez in de basis op tegen Aston Villa, de Europese groepsopponent van AZ. Na een 1-1 ruststand kwam Bournemouth in de tweede helft op voorsprong. Daarin speelde Kerkez een belangrijke rol. Hij nam de bal over, sprintte naar voren en vond Dominic Solanke voor het doel. De spits rondde af, waardoor Kerkez zijn eerste assist in dienst van de Engelsen te pakken heeft. Nadat Kerkez was gewisseld incasseerde Bournemouth in de laatste minuut nog de 2-2.