Terug naar overzicht

AZ en Norwich in evenwicht

Laatste Nieuws

19.07.2023

DIRKSHORN- AZ heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Norwich City FC. Na een vroege openingstreffer van de Engelsen was het Ruben van Bommel die de enige Alkmaarse treffer maakte.

Al vroeg in het duel kwamen The Cannaries op voorsprong. Op het complex van VV Dirkshorn was het Ashley Barnes die van dichtbij raak schoot.

Van Bommel
De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Na een prachtige crossbal van Jordy Clasie kreeg Ernest Poku de bal bij Van Bommel. De linksbuiten liet er geen twijfel over bestaan en poeierde de bal achter Norwich-doelman Angus Gunn: 1-1.

Ryan
Het laatste grote wapenfeit voor de rust was voor de bezoekers uit Norfolk. Jonathan Rowe kreeg de bal voor zijn voeten en met een fraaie reflex maakte Mathew Ryan die inzet onschadelijk.

Wisselingen
Na de rust begon het grote wisselen aan beide kanten. Aan de zijde van Norwich stond in het tweede bedrijf Tim Krul onder de lat. De doelman speelde in 2016-2017 een halfjaar op huurbasis voor AZ. 

Lahdo
De laatste kans van de wedstrijd was voor een invaller aan AZ-zijde. Mayckel Lahdo kreeg de bal van Dani de Wit, die 'm teruglegde met zijn hoofd, en uithaalde. Verdediger Ben Gibson stond op de doellijn een treffer in de weg. Niet veel later floot scheidsrechter Sander van der Eijk voor het laatst en kon het jagen op handtekeningen en selfies beginnen.WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Norwich City FC 1-1 (1-1)

Oefenduel

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Denso Kasius (61. Yukinari Sugawara), Lewis Schouten (46. Riechedly Bazoer), Mees de Wit, David Møller Wolfe (46. Pantelis Hatizidiakos); Jordy Clasie (46. Dani de Wit), Jesper Karlsson (61. Dani de Wit), Djordje Mihailovic (32. Kenzo Goudmijn); Ernest Poku (46. Mayckel Lahdo), Vangelis Pavlidis (46. Yusuf Barasi), Ruben van Bommel (46. Myron van Brederode).
Basisopstelling Norwich City FC: Angus Gunn, Jack Stacey, Shane Duffy, Ben Gibson, Dimitrios Giannoulis; Kenny McLean, Marcelino Núñez, Jonathan Rowe; Josh Sargent, Onel Hernández, Ashley Barnes.

Scoreverloop: 6. Barnes 0-1, 10. Van Bommel 1-1.
Gele kaarten: Kasius (AZ), Barnes, Hernández (Norwich City FC).
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Toeschouwers: 1.800