Terug naar overzicht

AZ naar Engeland voor clash met Southampton

Laatste Nieuws

28.07.2023

ALKMAAR- AZ reist vrijdag af naar het Verenigd Koninkrijk voor een oefenduel met Southampton FC. In het St. Mary’’s Stadium wordt zaterdag het vriendschappelijke treffen afgewerkt. De aftrap is om 16:00 uur (CET) en je kunt live kijken via AZ.nl.

Southampton speelde elf seizoenen onafgebroken in de Premier League, maar degradeerde afgelopen voetbaljaar naar het Championship. In de voorbereiding op het komende seizoen is AZ de laatste test voor The Saints. Eerder in de oefencampagne troffen zij de Portugese kampioen SL Benfinca, Göztepe SK (Tur), Reading FC (Eng) en AFC Bournemouth (Eng). In het oefenduel met laatstgenoemde club maakte Milos Kerkez zijn officieuze debuut voor The Cherries. Southampton begint op 4 augustus aan het seizoen 2023-2024 met een uitwedstrijd tegen Sheffield Wednesday op Hillsborough.

Clasie
Voor AZ-aanvoerder Jordy Clasie is de wedstrijd in Zuid-Engeland een weerzien met zijn oude ploeg. In de zomer van 2019 nam AZ de middenvelder over van Southampton, waar hij 49 officiële wedstrijden voor speelde (2 goals). 

Clasie wordt op de huid gezeten door Daniel Drinkwater (l) en Shinji Okazaki van Leicester City / Foto: Orange Pictures

AZ-link
Bij Southampton hebben in het recente verleden nog twee spelers met een AZ-verleden onder contract gestaan: Wesley Hoedt (45 wedstrijden, 1 goal) en Graziano Pellè (80 wedstrijden, 30 goals). Ronald Koeman was tussen 2014 en 2016 hoofdtrainer van The Saints

Selectie Southampton
In de selectie van Southampton is onder andere verdediger Jan Bednarek te vinden. Onlangs stond zijn broer Filip Bednarek nog onder de lat bij het oefenduel van AZ tegen Lech Poznan. Andere bekende namen zijn de Engelse internationals James Ward-Prowse (11 caps) & Kyle Walker-Peters (2 caps) en de Nigeriaanse aanvaller Paul Onuachu. Hij werd in het seizoen 2020-2021 namens KRC Genk topscorer van de Belgische Jupiler Pro League.

Ruben van Bommel oog in oog met doelman Filip Bednarek van Lech Poznan / Foto: Ed van de Pol
Uittenue
AZ maakt in het uitduel met de Engelsen zijn opwachting in het blauwe uittenue, dat vrijdagochtend is onthuld. Het frisse shirt is donkerblauw, waarbij de schouders en mouwen zijn afgewerkt in een lichtere kleur blauw. De kleur van de romp is doorgetrokken naar de broek en kousen. Je bestelt 'm direct via AZ.nl/store.

Live
Southampton FC - AZ begint zaterdag om 16:00 uur (CET) en is live te zien op AZ.nl. Verder kun je de trip naar Zuid-Engeland volgen via Twitter, Instagram en Facebook.