Terug naar overzicht

AZ wint Brugse Metten

Laatste Nieuws

22.07.2023

BRUGGE- AZ heeft in een oefenwedstrijd korte metten gemaakt met Club Brugge. De Alkmaarders wonnen in het Jan Breydelstadion met 1-2. Yukinari Sugawara maakte de winnende, nadat AZ op gelijke hoogte was gekomen dankzij een eigen goal.

Bij AZ maakte Tristan Kuijsten voor het eerst deel uit van een wedstrijdselectie van AZ 1. 

Vroege goals
Al na twee minuten klonk er luid gejuich in het Jan Breydelstadion. Andreas Skov Olsen was alert en schoot de bal na twee minuten al binnen voor de 1-0. Lang kon Club Brugge niet van de voorsprong genieten. Met de negende minut op de klok was de stand alweer gelijk. Een voorzet van Mees de Wit werd in eigen doel gekopt door Mats Rits. AZ ging op zoek naar een tweede treffer, maar kansen van Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis konden niet gepromoveerd worden tot goal. Met 1-1 gingen we rusten. 

Sugawara
Nadat Mathew Ryan een goede redding in huis had, was het in de 63e minuut Yukinari Sugawara die AZ op voorsprong zette. Ernest Poku hield goed het overzicht, gaf de bal in de loop op de Japanner en die schoot fraai binnen voor de 1-2. 

Trofee
Bij die stand bleef het en dus mocht AZ zich de winnaar noemen van de Brugse Metten 2023! Na afloop vond nog een prijsuitreiking plaats, alvorens de ploeg van Pascal Jansen begon aan de terugreis. Volgende week staat er nog een oefenwedstrijd op het programma. Dan neemt AZ het in Engeland op tegen Southampton. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Club Brugge - AZ 1-2 (1-1)
Oefenwedstrijd

Opstelling AZ: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara (83. Denso Kasius), Pantelis Hatzidiakos, Riechedly Bazoer, Mees de Wit (62. Møller Wolfe); Jordy Clasie, Sven Mijnans (83. Djordje Mihailovic), Dani de Wit; Ernest Poku (69. Kenzo Goudmijn), Vangelis Pavlidis (83, Mexx Meerdink), Jesper Karlsson 60. Ruben van Bommel). 

Scorverloop: 2. Skov Olsen 1-0, 9. Rits (e.d.) 1-1, 63. Sugawara 1-2. 
Scheidsrechter: Bert Put.