Terug naar overzicht

AZ wint met ruime cijfers van Lech Poznań

Laatste Nieuws

15.07.2023

DIRKSHORN- AZ heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Lech Poznań gewonnen. In Dirkshorn werd het uiteindelijk 4-0. Vangelis Pavlidis opende de score en Mayckel Lahdo was twee keer trefzeker. De derde goal was een eigen doelpunt uit een voorzet van Sven Mijnans.

Op een uitstekend veld in Dirkshorn stond AZ zaterdagmiddag tegenover Lech Poznań. Bij de Polen was voormalig AZ-trainer John van den Brom eindverantwoordelijke. Voor zijn ploeg was het weerzien de laatste horde richting de start van de nationale competitie.

Pavlidis
Na 21 minuten kwam AZ op voorsprong. Pavlidis ontving de bal in het strafschopgebied, draaide heerlijk weg en schoof de bal binnen voor de 1-0. Na een halfuur was de Griek dichtbij zijn tweede doelpunt, maar de spits kopte dit keer naast uit een voorzet van Yukinari Sugawara. Met 1-0 zochten beide teams de kleedkamers op. 

Wissels
Nadat aanvoerder Jordy Clasie met een afstandsschot doel had gemist, was het tijd om door te wisselen. Mijnans was kort daarvoor al in het veld gekomen, maar nu kwamen ook de andere spelers die bij de selectie zaten het veld in. Enkel Mathew Ryan maakte de 90 minuten vol. 

Slotfase
Met nog een kwartier te gaan dribbelde Lahdo naar binnen en schoot de aanvaller knap binnen voor de 2-0. Niet veel later werd het 3-0. Mijnans gaf de bal voor na een pass van Ruben van Bommel en verdediger Filip Wilak werkte 'm langs zijn eigen doelman. Daarmee was het nog niet gedaan. Lahdo schoot in de 91e minuut zijn tweede binnen voor de 4-0. Daarna klonk direct het laatste fluitsignaal. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Lech Poznań 4-0 (1-0)

Oefenduel

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara (61. Denso Kasius), Riechedly Bazoer (61. Wouter Goes), Pantelis Hatzidiakos (61. Peer Koopmeiners), Mees de Wit (61. David Møller Wolfe); Jordy Clasie (61. Kenzo Goudmijn), Dani de Wit (61. Jesper Karlsson), Kenzo Goudmijn (46. Sven Mijnans); Ernest Poku (61. Mayckel Lahdo), Vangelis Pavlidis (61. Yusuf Barasi), Myron van Brederode (61. Ruben van Bommel).
Basisopstelling Lech Poznań: Filip Bednarek; Joel Pereira, Miha Blazic, Antonio Milic, Barry Douglas; Radoslaw Murawski, Filip Marchwinski, Jesper Kärlstrom; Adria Ba Loua, Filip Szymczak, Kristoffer Velde.


Scoreverloop: 21. Pavlidis 1-0, 76. Lahdo 2-0, 82. Wilak 3-0 (e.d.), 90+1. Lahdo 4-0. 
Gele kaarten: Pereira, Sobiech (Lech Poznań).
Scheidsrechter: Jannick van der Laan