Terug naar overzicht

​Beukema naar Italiaanse Bologna FC

Laatste Nieuws

03.07.2023

ALKMAAR- Sam Beukema maakt per direct de overstap naar het Italiaanse Bologna FC. De verdediger kwam tot 81 wedstrijden bij AZ.

Beukema speelde in de jeugd van DSC, Go Ahead Eagles en FC Twente. Op 8 september 2017 maakte hij zijn (basis)debuut in de hoofdmacht van Go Ahead. Met die club promoveerde hij in het seizoen 2020-2021 naar de Eredivisie.  

Eredivisie
De 24-jarige Deventenaar was vanaf dat moment niet meer weg te denken uit de Eredivisie. Zijn verdiensten in het laatstgenoemde seizoen bij Go Ahead Eagles leverden hem namelijk een transfer naar AZ op. In totaal kwam hij namens AZ uit in vijftig Eredivisie-duels gedurende twee seizoenen. Hierin maakte de mandekker vijf doelpunten. 

Europees
De centrale verdediger kwam ook veelvuldig in actie op Europees niveau. Hij speelde als AZ’er vijftien officiële UEFA Europa Conference League-duels en vond daarin eenmaal het net. 

Blessure en return 
Halverwege januari van dit jaar blesseerde Beukema zich nog aan zijn knie in de wedstrijd tegen sc Heerenveen en moest daardoor weken vanaf de kant toekijken. Op 11 maart maakte hij zijn rentree in de met 1-0 gewonnen ontmoeting met FC Groningen. Hij kon het seizoen vervolgens helemaal uitspelen.

Bologna
Bologna is in het seizoen 2022-2023 als negende geëindigd in de Serie A. In de vorige eeuw heeft de club de Italiaanse competitie zeven keer gewonnen. In de jaren ’70 legde het tweemaal beslag op de Coppa Italia. Het team staat momenteel onder leiding van Thiago Motta. Landgenoten Joshua Zirkzee en Jerdy Schouten staan beiden ook onder contract bij Rossoblu.

AZ bedankt Beukema voor zijn verdiensten in het Alkmaarse shirt en wenst de verdediger veel succes in Italië.