KATWIJK- Jong AZ is de voorbereiding op een nieuw seizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij VV Katwijk kwamen de beloften terug van een achterstand en boekten zij een 2-3 zege.

Op het snikhete Sportpark De Krom golfde het spel in de openingsfase over en weer. De eerste grote kans leverde Katwijk in de 22e minuut de openingstreffer op. Tim Freriks kwam in het strafschopgebied aan de bal en trof doel. De aanvalsleider van Katwijk - dat vorig seizoen kampioen van de Tweede Divisie werd - was in de 25e minuut uit een corner opnieuw trefzeker: 2-0.

Snel weer langszij
De Alkmaarders moesten in de achtervolging en kwam al snel weer op gelijke hoogte. In de 28e minuut werkte doelman Mark de Vries een voorzet van Iman Griffith in het eigen doel, waarna de Jong AZ'er in de 31e minuut zelf de trekker overhaalde. Hij was trefzeker uit een voorzet van Ro-Zangelo Daal. Vlak voor de pauze kregen beide ploegen nog een grote kans. Namens Jong AZ was die voor Daal. De buitenspeler kwam na een steekpass vrij voor doel, maar schoot op De Vries.

Overwicht
Na de pauze kreeg Jong AZ het overwicht. De ploeg van Jan Sierksma - voor wie de wedstrijd tegen Katwijk zijn eerste was als hoofdtrainer van de beloften - had het gros van het balbezit en kwam in de 67e minuut weer tot een grote kans. AZ Onder 18-spits Yoël van den Ban kwam na twee knappe bewegingen in scoringspositie, maar zag De Vries redding brengen.

Strafschop
In de 69e minuut dwong Van den Ban een strafschop af. Hij kwam vrij voor doel en tikte de bal langs de uitgekomen keeper, maar werd daarna gehaakt. De aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar zag De Vries redding brengen.

Dropkick
De Alkmaarders bleven aandringen en dat leverde in de 79e minuut voor het eerst de voorsprong op. Katwijk kreeg een voorzet niet goed weggewerkt, waarna de bal voor Tom Kerssens viel. De middenvelder schoot vervolgens met een dropkick feilloos binnen: 2-3.

Kansen Reverson en Kerssens
Jong AZ had de voorsprong en kon dat in de laatste minuten nog verder uitbouwen. Na een goede rush van Jayen Gerold kwam Damienus Reverson in kansrijke positie. Hij probeerde het in de korte hoek, maar de doelman lag in de weg. Uit de daaropvolgende corner ontstond een schietkans voor Kerssens. Die ging rakelings naast. Ook Hartog was nog dichtbij, maar trof de paal.

VV Katwijk - Jong AZ 2-3 (2-2)

Vriendschappelijk duel

Basisopstelling AZ: Tristan Kuijsten; Jurre van Aken, Loek Postma, Misha Engel, Wilmer Olofsson; Nick Twisk, Iman Griffith, Damienus Reverson; Ricuenio Kewal, Robbie Ure, Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 22. Freriks 1-0, 25. Freriks 2-0, 28. De Vries 2-1 (e.d.), 31. Griffith 2-2, 79. Kerssens 2-3