Terug naar overzicht

Jong AZ verliest oefenduel met beloften Anderlecht

Laatste Nieuws

19.07.2023

VENRAY- Jong AZ heeft woensdag zijn eerste oefennederlaag van de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. Tijdens een besloten wedstrijd in Venray ging de ploeg van Jan Sierksma met 2-3 onderuit tegen de beloften van RSC Anderlecht.

De Alkmaarders begonnen flitsend aan de wedstrijd, want al na twee minuten viel de openingstreffer. Na een lange bal worstelde Mexx Meerdink zich langs zijn tegenstanders en schoot daarna snoeihard in de verre kruising: 1-0. De spits had kort daarna ook de tweede goal op zijn schoen. Hij kwam vrij voor de doelman, maar schoot tegen zijn been.

Buitenkant paal
De Belgen lieten even later ook van zich horen. Zo troffen zij de buitenkant van de paal en moest Daniël Deen in actie komen bij een afstandsschot.

Leeg doel
Hierna volgde een fase waarin het spel over en weer golfde. Jong AZ had wel het initiatief, maar wist nog niet tot verdere kansen te komen. Anderlecht kwam daarentegen op slag van rust op gelijke hoogte. Na een botsing bleef keeper Deen op de grond liggen. De tegenstander scoorde daarna in het lege doel: 1-1.

Vrijgespeeld
Ook niet veel na de onderbreking kwam Anderlecht tot scoren. Mustapha Bundu werd op de flank vrijgespeeld, kwam de Alkmaarse zestien in en verschalkte de halverwege ingevallen Tristan Kuijsten: 1-2.

Rebound
Jong AZ stichtte rond de zeventigste minuut weer gevaar. Een afstandsschot van Jayden Addai werd met moeite gekeerd. De rebound van Jurre van Aken kwam daarna in de handen van de keeper. Anderlecht kreeg even daarvoor nog een goede kans. Een vlammend schot van Mohamed Bouchouari werd door Kuijsten uit de bovenhoek getikt.

Aansluitingstreffer
In de 79e minuut viel de derde Belgische treffer. Na een omschakelmoment kon Amadou Diallo van randje zestien uithalen. Hij vond daarmee de bovenhoek: 1-3. Het Alkmaarse antwoord liet niet snel op zich wachten, want in de 86e minuut schoot Yoël van den Ban de aansluitingstreffer tegen de touwen. Zo was het in de slotfase weer een wedstrijd en zette Jong AZ nog volle bak aan, maar bleef het bij 2-3.

Trainingskamp
Voor Jong AZ was het oefenduel met Anderlecht onderdeel van een vierdaags trainingskamp in Limburg. Donderdag keert de ploeg weer terug naar Zaanstad.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - RSC Anderlecht U23 2-3 (1-1)

Vriendschappelijk duel

Basisopstelling Jong AZ: Daniël Deen; Job Kalisvaart, Jorn Berkhout, Finn Stam, Jeremiah Esajas; Kees Smit, Iman Griffith, Dave Kwakman; Ricuenio Kewal, Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 2. Meerdink 1-0, 44. RSC Anderlecht U23 1-1, 55. RSC Anderlecht U23 1-2, 79. RSC Anderlecht U23 1-3, 86. Van den Ban 2-3