Terug naar overzicht

Kasius naar AZ

Laatste Nieuws

03.07.2023

ZAANSTAD- Denso Kasius is, na David Møller Wolfe en Ruben van Bommel, de derde aanwinst voor AZ. De 20-jarige rechtervleugelverdediger komt over van Bologna FC en tekent tot medio 2027.

De in Delft geboren Kasius doorliep onder meer de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Vanuit daar maakte hij in 2018 de overstap naar FC Utrecht. In de Domstad debuteerde Kasius in het betaalde voetbal. Vervolgens speelde Kasius zich op huurbasis bij FC Volendam in de kijker. Hij speelde 37 duels voor FC Volendam en kwam daarbij tot vijf treffers en twee assists. Daarmee maakte hij dusdanig veel indruk dat de toen negentienjarige verdediger een winterse overstap naar Bologna FC afdwong.

Rapid Wien
In de Serie A kwam Kasius tot veertien duels. Afgelopen winterstop werd hij verhuurd aan Rapid Wien. In Oostenrijk speelde Kasius twaalf officiële duels. De rechtsback is eveneens Nederlands jeugdinternational.

Kasius: ‘Voelde vertrouwd’
Kasius over zijn overstap naar AZ: “AZ staat bekend om zijn ambities en de aanvallende manier van voetballen, wat erg goed bij mij past. In het buitenland heb ik veel dingen geleerd en ben ik volwassen geworden. Wel heb ik minder gespeeld dan vooraf gehoopt. Ook daarom ben ik blij om weer in Nederland te zijn. Ik ben een aanvallende back, die kan scoren en assists kan geven. Daarnaast zijn mijn snelheid en goede trap kwaliteiten van mij.” Kasius trainde maandagochtend voor het eerst met de A-selectie: “Wat direct opviel was het hoge niveau in de kleine positiespellen. Typisch het Nederlands voetbal, het voelde direct weer vertrouwd.”

Huiberts: ‘Geen onbekende’
Max Huiberts, Directeur Voetbalzaken van AZ, over de aanwinst: “Het is heel prettig om de rechtsbackpositie weer dubbel bezet te hebben. We kennen Denso al van zijn eerdere periode in Nederland. En zelfs nog vanuit zijn jaren in de jeugdopleiding bij onder meer ADO Den Haag. Hij is dus beslist geen onbekende voor ons. We wisten dat hij het bij Rapid Wien goed had gedaan. Onze interesse en de gesprekken die daaruit volgden liepen al een tijdje. We zijn heel blij dat we een speler met het profiel van Denso aan de selectie kunnen toevoegen.”

Rugnummer 30
Kasius gaat in Alkmaar spelen met rugnummer 30. De aanwinst stond maandag al voor het eerst op het trainingsveld.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl