Terug naar overzicht

Kerkez: 'AZ voor altijd in mijn hart'

Laatste Nieuws

20.07.2023

ALKMAAR- Milos Kerkez verruilt AZ voor AFC Bournemouth. Dinsdag nam de linksback afscheid van zijn teamgenoten en de andere mensen binnen AZ. AZ TV sprak hem nog even voor een afscheidsinterview. 'Begon hier te groeien.'

"Mijn carrière begon hier echt te groeien", begint Kerkez over zijn tijd bij AZ. "Eerst met de wedstrijden bij Jong AZ en daarna in het eerste. Bij AZ heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben."

'Onvergetelijke tijd'
"Iedereen hier accepteerde mij zoals ik ben. Alles wat we hebben bereikt deden we samen. We streden met elkaar en vierden samen overwinningen. Maar als we verloren deden we dat ook samen. We kwamen altijd sterker terug. Mijn tijd hier is onvergetelijk. AZ zit voor altijd in mijn hart. Ik vind het jammer dat ik zo snel alweer ga, maar dat hoort ook bij voetbal."

Basisdebuut
Kerkez maakte in de play-offs voor Europees voetbal tegen sc Heerenveen zijn basisdebuut. "Ondanks dat we die wedstrijd verloren, was dat wel een heel mooi moment voor mij." De linksback kiest ook één wedstrijd die hem altijd bij zal blijven: 'De thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht."

Afscheid
Dinsdagochtend nam de Hongaar afscheid van AZ. "Dat was erg lastig. Ik heb een speciale band met iedereen, zowel op als naast het veld. Het was heel lastig afscheid te nemen van de jongens en de trainers. Ik ga echt iedereen missen. Van de mensen op de kantoren tot alle spelers en trainers. Iedereen bij AZ accepteerde mij zoals ik ben. Het was echt een onvergetelijke periode voor mij bij AZ."

'Heel speciaal'
Tot slot heeft Kerkez nog een boodschap voor de AZ-fans. "Ik waardeer jullie liefde van het afgelopen jaar enorm. Toen ik voor het eerst in het stadion speelde zongen jullie mijn naam. Dat was heel speciaal voor mij. Jullie hebben het team maximaal gesteund. Ik weet de wedstrijd tegen Lazio nog. De sfeer was geweldig. Ik wil jullie echt bedanken voor de support. AZ en jullie fans hebben voor altijd een plekje in mijn hart. Ik blijf jullie supporten en ik hoop dat jullie dat ook bij mij doen. Bedankt!"