Terug naar overzicht

Kerkez verruilt AZ voor AFC Bournemouth

Laatste Nieuws

20.07.2023

ALKMAAR- Milos Kerkez maakt na anderhalf jaar AZ de overstap naar het Engelse AFC Bournemouth. De linksback beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak en speelde 52 wedstrijden. In zijn periode bij AZ groeide hij tevens uit tot Hongaars international.

Kerkez kwam in januari 2022 over van AC Milan. De geboren Serviër speelde het eerste halfjaar zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong AZ, maar nadat hij in de play-offs voor Europees voetbal tegen sc Heerenveen zijn basisdebuut maakte, was hij niet meer weg te denken uit de opstelling. 

Stormachtig
De negentienjarige beleefde een stormachtige ontwikkeling en groeide al snel uit tot één van de publiekslievelingen. In totaal kwam Kerkez tot 57 optredens in de Alkmaarse hoofdmacht. Daarbij was hij vijf keer trefzeker en gaf hij acht assists. Zijn prestaties bleven ook de bondscoach van Hongarije niet onopgemerkt. Kerkez maakte tegen Duitsland in de basis op indrukwekkende wijze zijn debuut voor zijn land en miste sindsdien geen interland van Hongarije. 

AFC Bournemouth
Nu verruilt Kerkez de Eredivisie voor AFC Bournemouth. De club uit de gelijknamige stad werd opgericht in 1899 en hield zich vorig seizoen als promovendus knap staande in de Premier League. Het seizoen werd afgesloten met een vijftiende plek. 

Kerkez: 'Voor altijd in mijn hart'
"Ik vind het heel erg jammer dat ik deze mooie club ga verlaten", vertelt Kerkez in zijn afscheidsinterview. "Helemaal omdat mijn carrière hier begon te groeien. Eerst tijdens de wedstrijden van Jong AZ en daarna met het eerste. Ik heb mijzelf hier kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Iedereen heeft me hier echt geaccepteerd. Mijn tijd hier is onvergetelijk. Ik wil de fans en alle medewerkers bedanken. AZ en de fans zitten voor altijd in mijn hart."

Huiberts: 'Grote stappen gemaakt'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Milos heeft zich in korte tijd ontzettend goed ontwikkeld. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe snel hij zulke grote stappen heeft gemaakt. Net als bij Tijjani, was dit seizoen het jaar van zijn doorbraak. Zijn tomeloze energie en drive waren prettig om in de groep te hebben. Na zo'n ontwikkeling was het voor ons geen verrassing dat meerdere clubs geïnteresseerd waren. We blijven Milos volgen in zijn carrière en wensen hem veel succes in Engeland."