Terug naar overzicht

Møller Wolfe: ‘Met open armen ontvangen’

Laatste Nieuws

13.07.2023

FLERINGEN- David Møller Wolfe heeft zijn eerste week als AZ-speler achter de rug. In het oefenduel met Standard Luik (4-3) maakte de Noorse linksback zijn eerste minuten in het shirt van de Alkmaarders. Na afloop sprak hij met AZ Media: "Het is heel fijn dat ik er eindelijk ben."

“Ik heb lang moeten wachten om de spelers en staf eindelijk te ontmoeten”, zei Møller Wolfe op het complex van VC Fleringen. Met zijn nieuwe club vertrok hij direct op trainingskamp naar De Lutte. “Het is een goede groep en hebben me met open armen ontvangen. Ik ben blij dat ik direct op trainingskamp ben aan het begin van mijn AZ-carrière, want op die manier is het makkelijker om iedereen goed te leren kennen.”

EK Onder 21
Doordat Møller Wolfe op het Europees Kampioenschap Onder 21 actief was met Jong Noorwegen, sloot de linkspoot iets later aan dan de jongens zonder internationale verplichtingen. “Het Ek was teleurstellend voor ons, omdat we eruit vlogen in de groepsfase.” Jong Noorwegen was ingedeeld in een poule met Jong Frankrijk, Jong Italië en Jong Zwitserland. “Daarna had ik vijf dagen vrij. In die dagen had ik thuis de tijd om afscheid te nemen van vrienden en familie.”

Fleringen
In het Overijsselse Fleringen kwam de regen na het oefenduel met Standard met bakken uit de hemel. “Ik ben hier wel aan gewend, haha”, zei de Noor. “Ik kom uit Bergen en dat wordt ook wel de stad van de regen genoemd in Noorwegen. Ik voel me dus direct thuis.”

Eerste minuten
Tegen Standard kreeg Møller Wolfe 30 minuten speeltijd. “Ik was heel blij om eindelijk het AZ-shirt aan te trekken. Vaak gaat het na een eerste wedstrijd wat makkelijker. Ik was nog niet heel veel bij het spel betrokken, maar heb wel wat dingen kunnen doen. Standard Luik is een sterke tegenstander en een grote club in België. Er zaten ook wat Noren in hun ploeg. Voor ons was het interessant om onszelf te testen tegen een elftal met hun tactiek.”

Doelstellingen
“In de komende periode wil ik het team nog beter leren kennen, zodat ik me nog comfortabeler in de groep ga voelen”, besloot Møller Wolfe. “Ook wil ik natuurlijk op het veld wat meer invloed gaan uitoefenen en dan gaan we zien wat dat op het veld gaat opleveren.”