Terug naar overzicht

Penetra volgende aanwinst AZ

Laatste Nieuws

24.07.2023

ALKMAAR- Alexandre Penetra is de kersverse nieuwkomer bij AZ. De 21-jarige verdediger heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract. Penetra komt over van het Portugese FC Famalicão.

Penetra doorliep de jeugdopleiding van SL Benfica. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar FC Famalicão. De afgelopen twee seizoenen wist hij een basisplaats te veroveren bij de ploeg die twee keer op rij als achtste eindigde in de Portugese competitie. 

Portugese bekende
Bij AZ wordt Penetra herenigd met Tiago Dantas. De spelers kennen elkaar vanuit de jeugdopleiding van Benfica. Bovendien speelden zij afgelopen zomer tijdens het EK samen in Portugal O21. Penetra speelde de volle negentig minuten in alle vier duels die Portugal op het EK speelde.

Penetra: ‘Belangrijke stap’
Penetra vertelt enthousiast over zijn keuze: “Ik ben heel erg blij om deel uit te gaan maken van AZ. Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Het verhaal van AZ sprak mij erg aan. Ook het feit dat veel jonge spelers kansen krijgen bij AZ maakt deze stap voor mij een weloverwogen besluit.” Bij AZ komt Penetra met de andere nieuwkomer, Dantas, een oude bekende tegen. Penetra: “Natuurlijk heb ik contact gehad met Tiago, want we zijn vrienden. We hebben samen gespeeld in de jeugdopleiding en afgelopen zomer op het EK. Het is prettig om een bekende om je heen te hebben als je een nieuw avontuur aangaat.” 

Huiberts: ‘Temperament’
Directeur Voetbalzaken, Max Huiberts: “De transfer is uiteindelijk best snel gegaan. Het helpt daarbij altijd dat de speler zelf heel graag naar AZ wilde. Alexandre is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. Zowel op beide posities centraal achterin, als rechtervleugelverdediger. Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament. Hij schuwt de duels niet en is sterk in de lucht. Ook is hij voetballend sterk. Buiten het veld is het een stabiele en rustige jongen. Eenmaal in het veld komt het temperament tot uiting. We zijn blij met de toevoeging van een verdediger die op meerdere posities kan spelen.”

Nummer vijf
Penetra gaat in Alkmaar spelen met rugnummer vijf. Bovendien is Penetra aanwinst nummer vijf voor AZ. David Møller Wolfe, Ruben van Bommel, Denso Kasius en Tiago Dantas gingen hem deze zomer al voor.


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl