Terug naar overzicht

Reijnders maakt transfer naar AC Milan

Laatste Nieuws

19.07.2023

ALKMAAR- Tijjani Reijnders maakt per direct een transfer naar AC Milan. Na 128 wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht speelt de middenvelder de komende seizoenen in de Serie A.

Reijnders was afgelopen seizoen één van de sterkhouders van AZ. De 24-jarige kwam in elk van de 54 gespeelde duels in het seizoen 2022-2023 in actie. In totaal maakte hij dertien goals in AZ 1.

Jeugd
De geboren Zwollenaar speelde in de jeugd van WVF, FC Zwolle, FC Twente, CSV '28 en toen weer bij het inmiddels van naam veranderde PEC Zwolle. Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 13 augustus 2017 bij laatstgenoemde club. 

Overstap naar AZ
Snel daarna stond een overstap naar AZ voor de deur. Reijnders tekende een driejarig contract tot medio 2020 met een optie voor twee extra seizoenen. In zijn eerste tweeënhalf jaar speelde hij 92 wedstrijden voor Jong AZ, waarin hij negentien keer scoorde. Het talent tekende in juli 2019 bij tot medio 2023.

A-selectie
Na een korte verhuurperiode bij RKC Waalwijk sloot Reijnders weer aan bij de A-selectie van AZ. In het seizoen 2020-2021 kwam hij in 22 Eredivisie-wedstrijden in actie. Het seizoen daarop speelde hij 46 wedstrijden, meestal als invaller. 

Doorbraak
Het vorige seizoen betekende Reijnders' doorbraak. Hij veroverde een basisplaats op het middenveld en wervelde vaak meermaals per week tussen menig tegenstander door. Zijn prestaties werden afgelopen januari nog beloond met een contractverlenging tot medio 2027. De middenvelder blonk ook op Europees niveau uit. Zo was Reijnders tegen Lazio belangrijk en tegen West Ham zelfs trefzeker. In juni werd de geboren Zwollenaar voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. AZ bedankt hem voor al zijn bijdragen aan de club en wenst hem het allerbeste in zijn nieuwe avontuur bij AC Milan.

Huiberts: 'Voorbeeld voor velen'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Het traject en de ontwikkeling van Reijnders is een voorbeeld voor velen. Hij heeft geduld moeten hebben, heeft vlieguren gemaakt bij Jong AZ en op huurbasis bij RKC in de Eredivisie voordat hij zijn kans kreeg en deze met beide handen aangreep. Reijnders heeft een ijzersterk seizoen gespeeld. Mede door de Europese campagne is hij bij buitenlandse topclubs in beeld geraakt. Hoewel we zijn voetballende kwaliteiten en positieve karakter gaan missen bij AZ, gunt iedereen hem deze stap van harte."