Terug naar overzicht

AZ met 20 spelers op weg naar Molde

Laatste Nieuws

05.11.2023

ZAANSTAD- AZ is zondagochtend met een twintigkoppige selectie naar Noorwegen vertrokken. Daar staat de ploeg van Michael van Zijtveld dinsdag om 17:00 uur tegenover Molde FK in de tweede ronde van de UEFA Youth League. De return op het AFAS Trainingscomplex volgt op dinsdag 28 november.

De Alkmaarders toonden zich in de eerste ronde van het Domestic Champions Path veel te sterk voor Klaipeda FM. In Zaanstad werden de Litouwers met liefst 12-0 verslagen. Daarmee zette de titelhouder een record neer in de Youth League. Nog niet eerder won een ploeg met dergelijke cijfers. De return in Oost-Europa eindigde vorige week in 0-2, waardoor AZ over twee wedstrijden een verschil van veertien doelpunten neerzette. 


Molde FK
De aanstaande opponent uit Noorwegen schakelde op zijn beurt het Schotse Hamilton Academical FC uit. De eerste wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor de Noren, waardoor de return een formaliteit leek. Niets bleek minder waar, want op eigen veld kwamen de Schotten verrassend op een 4-1 voorsprong. Zo moest Molde alle zeilen bijzetten om de volgende ronde te bereiken. Dat lukte nipt, doordat Molde - dat door een rode kaart de wedstrijd met een man minder eindigde - er 4-2 van wist te maken. Zo won het op doelsaldo. 

Aker Stadion
De wedstrijd in het Aker Stadion begint dinsdag om 17:00 uur en is live te volgen via AZ's X-kanaal. Wegens UEFA-reglementen is een livestream niet toegestaan. AZ's UEFA Youth League-selectie
Keepers: Tristan Kuijsten, Kiyani Zeggen.

Verdedigers: Wilmer Olofsson, Joeri Oud, Jeremiah Esajas, Jesper Zwart, Sem Dekkers, Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra.

Middenvelders: Enoch Mastoras, Lev Lenssen, Dave Kwakman, Kees Smit, Ilias Splinter, Julian Oerip.

Aanvallers: Yoël van den Ban, Jayden Addai, Anthony Smits, Ro-Zangelo Daal, Wassim Bouziane.