Terug naar overzicht

AZ Onder 16 winterkampioen: 'Gekregen wat we wilden'

Laatste Nieuws

29.11.2023

BREDA- AZ Onder 16 gaat over drie weken met een gouden medaille om de nek de winterstop in. De ploeg van trainer Nick van der Velden legde dinsdag namelijk beslag op het najaarskampioenschap. Op bezoek bij NAC Breda was een 1-1 gelijkspel voldoende om de concurrentie definitief achter zicht te laten. "Vruchten van plukken."

Op Sportpark Heksenwiel kwam NAC in de eerste helft op voorsprong, maar wist AZ in het laatste kwartier langszij te komen. Yordi van der Velde kwam op het scoreformulier toen hij een vrije trap in het doel krulde. Door het gelijke spel kan AZ in het restant van de najaarscompetitie niet meer in worden gehaald door de concurrentie. 

Van der Velden: 'Mooie stappen gezet'
"We hebben gekregen wat we wilden", vertelt Van der Velden. "Het is mooi om te zien hoe de jongens zich hebben ontwikkeld. In het teamproces en als individu zijn mooie stappen gezet. Ze zijn heel bewust aan de slag gegaan met hun eigen ontwikkelpunten door onder meer continu analysebeelden te bekijken en te reflecteren op trainingen en wedstrijden. Daarmee tonen ze aan iedere dag beter te willen worden, zichzelf te willen uitdagen en nieuwsgierig te zijn."

Lange termijn
"Ik zeg altijd tegen de jongens dat hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit krijgt. Het resultaat daarvan ga je dan op de lange termijn zien. Het team is zich dat ook goed gaan beseffen en daar moeten zij op de lange termijn de vruchten van plukken. Ik ben heel benieuwd naar de ontwikkeling die we gaan doormaken. We gaan er nu voor om de competitie met een goed gevoel af te sluiten en richten ons daarna op de tweede seizoenshelft. De jongens hebben er zin in."