Terug naar overzicht

AZ verlengt met jeugdtrainer Veraart

Laatste Nieuws

23.11.2023

ZAANSTAD- AZ gaat langer door met jeugdtrainer Sander Veraart. De oefenmeester van AZ Onder 15 ondertekende donderdag op het AFAS Trainingscomplex een nieuwe verbintenis tot medio 2026.

De Beverwijker maakte in 2019 de overstap van FC Volendam naar de AZ Jeugdopleiding, waar hij de leiding over de Onder 13-selectie kreeg. Sinds dit seizoen is hij de trainer van AZ Onder 15. Eerder was hij al drie jaar assistent binnen de AZ Jeugd en tweeënhalf jaar trainer in de AZ Voetbalschool in de Regio, waarvan hij vorig seizoen nog de coördinator was. 

Veraart: 'Iedere dag beter'
"Als je terugblikt op de afgelopen jaren ga je pas beseffen hoeveel je hebt geleerd", begint Veraart. "Dan zie je ook dat je nooit klaar bent met ontwikkelen. Na vierenhalf jaar bij AZ doe ik al veel dingen beter dan voordat ik hier kwam. Dat gaat over tweeënhalf jaar niet anders zijn ten opzichte van waar ik nu sta. Ik vind het belangrijk nooit tevreden te zijn en altijd het maximale eruit te halen. Zo kijk ik naar mezelf, maar ook naar de mensen met wie ik samenwerk. Of dat nou spelers of collega's zijn. Het kan iedere dag beter."

Ontwikkeling verrijken
Veraart verzorgt sinds dit seizoen voor AZ 1 de analyses van tegenstanders. "Dat is goed voor mijn ontwikkeling. In die rol ben ik continu aan het kijken wat andere teams doen en hoe AZ daartegenover staat. Dit verrijkt mijn ontwikkeling, waardoor ik in de toekomst weer een volgende stap kan zetten.”

Brandenburg: 'Veeleisend'
"Sander heeft zich de afgelopen jaren fantastisch ontwikkeld", licht Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg toe. "Hij heeft zich opgewerkt van trainer in de AZ Voetbalschool tot een cultuurdrager en seniortrainer van de AZ Jeugdopleiding. Het gevolg daarvan is dat zijn contract nu voor de tweede keer wordt verlengd. Hij kent de clubvisie door en door en is veeleisend naar zijn spelers en collega's. Voor de komende seizoenen heeft hij het werk in de onderbouw verruilt voor dat in de middenbouw, terwijl hij bij eerstgenoemde alsnog erg betrokken blijft. We zijn ervan overtuigd dat hij ook de komende jaren een grote bijdrage blijft leveren aan de ontwikkeling van onze spelers."