AZ wint doelpuntrijk oefenduel (1)

16.11.2023

ZAANSTAD- AZ heeft donderdagmiddag een oefenduel met het Belgische Royal Franc Borains gewonnen. Op het AFAS Trainingscomplex werd het liefst 10-2, mede door vijf goals van Jens Odgaard.

Franc Borains komt uit op het tweede niveau van België. Momenteel staat Les Verts dertiende in de Challenger Pro League. Een van de bekendste namen aan de kant van de bezoekers is Teddy Chevalier. De 36-jarige spits scoorde in het seizoen 2012-2013 elf goals in 31 officiële wedstrijden voor RKC.

Interlandperiode
AZ begon het duel zonder zijn internationals. Daardoor hadden onder anderen Djordje Mihailovic, Denso Kasius en Maxim Dekker een basisplaats.

Kansen
Met zo'n twintig minuten op de klok was de eerste noemenswaardige kans voor Mihailovic. De Amerikaan kreeg de bal van Ibrahim Sadiq en kon in de zestien tot een schot komen. Doelman Adrien Saussez was op tijd zijn doel uit om te redden. Niet veel later deed hij dat op een schot van Jens Odgaard.

Odgaard
In de twintigste minuut maakte Odgaard wel een treffer. Sadiq gaf de bal op de linkerflank mee aan Dekker, die met een voorzet de Deen bereikte. Odgaard werkte vervolgens van dichtbij de 1-0 binnen.

Eerste gevaar
Het eerste gevaar van de Belgen viel een minuut of twee later te noteren en dat leverde direct de gelijkmaker op. Een voorzet vanaf rechts werd door Corenthyn Lavie achter Verhulst geschoten: 1-1.

Nieuwe voorsprong
AZ stelde snel orde op zaken en scoorde tweemaal in korte tijd. Eerst tikte Sadiq op aangeven van Mihailovic raak in een leeg doel (2-1), waarna Tiago Dantas met een poeier van afstand al snel voor de 3-1 zorgde. Een rake knal van Odgaard op slag van rust zorgde voor de 4-1.

Hattrick Odgaard
Na ruim een uur spelen bereikte Wouter Goes met een fraaie crossbal Mexx Meerdink. De linkspoot controleerde de bal knap en roste 'm tegen het net (5-1). Odgaard completeerde daarna zijn hattrick, door op de rand van de zestien weg te draaien en aan te tekenen voor de 6-1.

Doelpunten
Op aangeven van de ingevallen Jayden Addai maakte Kenzo Goudmijn met een schot in de bovenhoek de 7-1. Na een verdedigende fout bij Franc Borains kon Odgaard profiteren en zijn vierde doelpunt van de middag maken. In een spaarzaam moment op de helft van AZ was het Jordan Kadiri die nog wat terug deed: 8-2.

Slotakkoord
Het slotakkoord was voor Odgaard. Eerst werd de Deen neergehaald, waardoor Addai de 9-2 verzorgde vanuit een strafschop. In de laatste minuut krulde Odgaard zelf de 10-2 eindstand op het scorebord vanuit een vrije trap.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Royal Franc Borains 10-2 (4-1)

Oefenduel

Opstelling AZ: Hobie Verhulst; Denso Kasius, Alexandre Penetra, Wouter Goes, Maxim Dekker (80. Finn Stam); Kenzo Goudmijn, Djordje Mihailovic, Tiago Dantas (80. Dave Kwakman); Jens Odgaard, Mexx Meerdink (77. Ro-Zangelo Daal), Ibrahim Sadiq (51. Jayden Addai).
Basisopstelling Royal Franc Borains: Adrien Saussez; Mathias Francotte, Romain Donnez, Levi Malungu, Tracy Mpati; Hedy Chaabi, Thierno Diallo, Clement Tainmont, Corenthyn Lavie; Teddy Chevalier, Jordan Kadiri.

Scoreverloop: 28. Odgaard 1-0, 30. Lavie 1-1, 36. Sadiq 2-1, 38. Dantas 3-1, 45. Odgaard 4-1, 65. Meerdink 5-1, 71. Odgaard 6-1, 75. Goudmijn 7-1, 78. Odgaard 8-1, 80. Kadiri 8-2, 87. Addai 9-2 (pen.), 90. Odgaard 10-2.