Terug naar overzicht

Goes tekent nieuw contract

Laatste Nieuws

23.11.2023

ALKMAAR- Het contract van Wouter Goes is opengebroken en met twee jaar verlengd. De verdediger zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2028. Voor Goes is het zijn derde contract bij AZ.

Goes stroomde in bij de AZ Jeugdopleiding als speler van het Onder 13-team. Hij doorliep alle jeugdteams en maakte op 4 februari 2022 bij Jong AZ zijn debuut in het betaald voetbal. Enkele maanden daarna tekende Goes een nieuw contract dat hem tot medio 2026 aan AZ verbond. Nu ligt de verdediger de komende vijf jaar vast. 

Debuut
Goes maakte op 4 februari 2023 in een uitduel met FC Volendam zijn debuut in AZ 1. De daaropvolgende zes Eredivisie-wedstrijden stond de geboren Amsterdammer in de basis en maakte tegen SC Cambuur zelfs zijn eerste doelpunt. Ook in het tweeluik met SS Lazio in de UEFA Europa Conference League stond hij bij AZ achterin. De verdediger werd in de zomer definitief overgeheveld naar het eerste team. Dit seizoen kwam Goes tweemaal in actie voor AZ 1 en hield daarin beide keren de nul (1-0 tegen Legia & 4-0 tegen Fortuna). Bij de beloften speelde hij deze jaargang tot dusverre zeven wedstrijden. 


UEFA Youth League
Ook speelde Goes een belangrijke rol in AZ's UEFA Youth League-campagne. De negentienjarige jeugdinternational kwam in actie in de eerste wedstrijd tegen Shamrock Rovers FC en speelde tevens tegen Rode Ster Belgrado. Daar was hij elke keer aanvoerder, evenals in beide wedstrijden in de finaleronde in Genève. Nadat Sporting CP met penalty's werd verslagen, werd er in de finale afgerekend met Hajduk Split: 5-0. De verdediger was ook in het treffen met Boca Juniors voor de Wereldbeker aanvoerder van zijn ploeg. 


Rugnummer
Goes maakt tevens per direct de switch naar rugnummer 3. Vanaf komend weekend tegen FC Volendam zal dit cijfer al op zijn rug te zien zijn.

Goes: 'Blij met vertrouwen'
De vorige contractondertekening van Goes was nog geen anderhalf jaar terug. "Ik ben blij met het vertrouwen van AZ", zegt de verdediger. "Het is alleen maar mooi dat ik hier weer ben om mijn contract open te breken. Destijds was mijn doel een vaste plek in Jong AZ te veroveren. Dat is wel aardig gelukt. Ik kijk heel positief naar de laatste anderhalf jaar, ook qua speelminuten in het eerste. Ik had niet verwacht dat ik vorig jaar zoveel zou spelen. Mijn nieuwe doel is om zoveel mogelijk in AZ 1 te spelen en daarbij belangrijk te zijn."

Huiberts: 'Alle eigenschappen in zijn pakket'
"Voor Wouter is het tot nu toe een heel mooi kalenderjaar", blikt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts terug. "Hij heeft zijn Eredivisie-debuut mogen maken tegen FC Volendam en zijn Europese debuut tegen Lazio Roma. Daarnaast had hij als aanvoerder een belangrijke rol en aandeel in het winnen van de Youth League en ook de wedstrijd in september om de Wereldbeker was een mooie ervaring. Wouter is een moderne verdediger die alle eigenschappen van een centrale verdediger in zijn pakket heeft. Het is nu aan hem om deze de komende jaren verder te ontwikkelen en zo belangrijk te zijn voor AZ 1."

 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl