Terug naar overzicht

Jansen: 'Hebben iets recht te zetten'

Laatste Nieuws

24.11.2023

ZAANSTAD- De interlandperiode zit er weer op en dus bereidt AZ zich voor op de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Pascal Jansen nam vrijdag de tijd om terug te blikken op een Eredivisie-loos weekend en vooruit te kijken naar de wedstrijd van zondag. "Ons revancheren voor een mindere reeks."

Voor een aantal AZ’ers was de interlandperiode extra bijzonder. Zo maakte David Møller Wolfe zijn debuut voor Noorwegen, maakte Yukinari Sugawara zijn eerste goal voor Japan en was Mathew Ryan belangrijk voor Australië met een aantal goede reddingen.

Debuut
“Ik heb daar met veel genoegen naar gekeken”, zei Jansen. “Het is mooi om te zien wanneer je spelers het bij hun land goed doen. In het geval van Møller Wolfe is het helemaal bijzonder, want hij maakte zijn debuut in de A-ploeg en heeft het goed gedaan.”

Terugkeer
Donderdag druppelden de laatste internationals weer binnen op het AFAS Trainingscomplex, vrijdag stonden zij weer met hun ploeggenoten op het trainingsveld. Jansen: “Vooralsnog is iedereen heelhuids terug. Ze gaan straks weer lekker het veld op.”

Franc Borains
Zonder de internationals oefende AZ vorige week tegen het Belgische Royal Franc Borains. In dat oefenduel boekten de Alkmaarders een klinkende 10-2 overwinning. “Ik was vooral blij dat we konden spelen", keek de oefenmeester terug. "Op die manier konden de jongens die minder of niet spelen toch met weerstand van buiten de club een elf tegen elf afwerken. De vijf goals van Jens Odgaard waren heel bijzonder en hij had dat ook even nodig. Hij kon het op zijn favoriete positie laten zien en met vijf doelpunten heb je in ieder geval een prettige middag.”


Sadiq

Helemaal ongeschonden kwam AZ niet uit dat oefenduel. Ibrahim Sadiq viel tegen de Belgen uit met een blessure. “Hij moest helaas afhaken", beaamde Jansen. "Hij is nu nog volop aan het revalideren. Dit weekend zal hij nog niet in actie komen. Lahdo is ook nog wel even zoet. De positie op rechts moeten we nu met andere namen invullen. Daarvoor zijn Ernest Poku en Jayden Addai weer in beeld." Mees de Wit is al wat langer uitgeschakeld en ook hij is er niet bij zondag. “Hij traint in ieder geval weer op het veld”, aldus de trainer. “Hij is nog niet bij de groep, maar het gaat gelukkig de goede kant op. Ik verwacht dat hij daar binnenkort wel weer aansluit.”

Laatste blok
Voor AZ staat er nu een reeks van zeven wedstrijden tot de winterstop op het programma. Jansen: “Het is een vol en uitdagend programma. Er zitten prachtige duels tussen en als team hebben we natuurlijk iets recht te zetten als je kijkt naar de laatste reeks wedstrijden die we hebben gespeeld. Daar zijn we op gebrand. Dus wat ons betreft kan het niet snel genoeg beginnen.”

Thuisduels
Van die zeven wedstrijden speelt AZ er liefst vijf in het eigen AFAS Stadion. “Dan hebben we ons eigen publiek achter ons staan", zei de trainer. "Dat is sowieso heel prettig, maar we willen ons vooral revancheren voor een mindere reeks. Daar gaan we zondag mee beginnen.”

Volendam
De eerstvolgende tegenstander is Volendam. “Hun seizoen is tot dusver wel een beetje vergelijkbaar met dat van vorig jaar. Ze hadden een moeizame start, maar hebben links en rechts wat punten gesprokkeld. Onlangs hebben zij nog een vervelende bekeruitschakeling moeten ervaren. Zij gaan natuurlijk richting de winterstop alles recht proberen te zetten. In dat opzicht verwacht ik een mooi duel. Ik verwacht van mijn eigen team een herkenbare ploeg die de aanval zoekt en vrijuit gaat spelen. Dat heb ik in de voorgaande periode gemist. We hebben uiteraard wat sterke tegenstanders getroffen in die reeks, maar desalniettemin zullen we onszelf moeten verbeteren. Dat zit ‘m voornamelijk in het veldspel waar we om bekend staan.”

 

Live
AZ - FC Volendam begint zondag om 14:30 uur en zijn nog maar een paar tickets verkrijgbaar voor deze derby. Niet in het AFAS Stadion? De wedstrijd is ook live te zien op ESPN of te beluisteren via AZ Radio. Daarnaast mis je niets met de social media-kanalen van de club (X, InstagramFacebook).