Terug naar overzicht

Jong AZ hervat competitie in Eindhoven

Laatste Nieuws

24.11.2023

ZAANSTAD- Jong AZ hervat de competitie vrijdag in Eindhoven. Op De Herdgang staat de formatie van trainer Jan Sierksma dan om 20:00 uur tegenover Jong PSV.

De beloften gingen twee weken terug met een goed gevoel de interlandbreak in. Op vrijdag 10 november werd Helmond Sport namelijk verslagen. Jong AZ kwam een vroege tegengoal te boven en won door treffers van Finn Stam en Jurre van Aken met 2-1. 

 


Elftal van de Week
Dave Kwakman werd na de wedstrijd opgenomen in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder was met een splijtende pass goed voor de assist bij de goal van Jurre van Aken. 

Interlandbreak
Een aantal Jong AZ'ers kwam tijdens de interlandbreak in actie voor nationale jeugdteams. Zo maakten Kees Smit en Enoch Mastoras minuten bij Oranje Onder 18 in een oefeninterland tegen Zweden (2-0 winst). Jeremiah Esajas wist zich met Oranje Onder 19 te plaatsen voor de Eliteronde van de EK-kwalificatie door Luxemburg (0-2), Azerbeidzjan (2-1) en Bosnië en Herzegovina (3-0) te verslaan. 

Zestien punten
Ook Jong PSV won zijn laatste wedstrijd. Op bezoek in het Matchoholic Stadion werd met 1-4 van FC Dordrecht gewonnen. De Eindhovense beloften bezetten momenteel de dertiende plaats. Met vijf zeges, één remise en zeven nederlagen hebben zij zestien punten verzameld. 

Onderling
De talenten uit Alkmaar en Eindhoven stonden elf keer eerder tegenover elkaar. Daarin trok Jong PSV zes keer aan het langste eind, Jong AZ drie keer. Tweemaal bleef het gelijk. De laatste ontmoeting op De Herdgang eindigde in 3-3. Namens Jong AZ waren daarin Zico Buurmeester, Mayckel Lahdo en Damienus Reverson trefzeker. 


Arbiter
Jesse Rozendal heeft vrijdag de leiding over Jong PSV - Jong AZ. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Mark Pelgröm en Max Wolfkamp. Oscar van Hoof is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en het schakelprogramma van ESPN. Daar zijn later ook de highlights te zien. 

FC Groningen
Maandag komt Jong AZ opnieuw in actie. Dan is FC Groningen op het AFAS Trainingscomplex de tegenstander. De aftrap is om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie:
Vrijdag
FC Dordrecht - ADO Den Haag
FC Groningen - FC Eindhoven
Helmond Sport - FC Emmen
Jong Ajax - TOP Oss
Jong FC Utrecht - De Graafschap
Jong PSV - Jong AZ
NAC Breda - FC Den Bosch
SC Telstar - Willem II
VVV-Venlo - SC Cambuur

Zondag
Roda JC - MVV Maastricht