ZAANSTAD- Jong AZ neemt het vrijdagavond op tegen Helmond Sport. Het team van trainer Jan Sierksma ontvangt de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie op het eigen AFAS Trainingscomplex. Om 20:00 uur gaat het duel van start.

De Alkmaarders kwamen vorige week niet verder dan een gelijkspel in het Covebo Stadion - De Koel -. Na een voorsprong bij rust keken de beloften vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tegen een 2-1 achterstand aan. In minuut 90+5 kwam AZ weer op gelijke hoogte en nam het één punt mee uit Venlo.

Overwinning op Telstar

Tegenstander Helmond Sport boekte vorige week vrijdag een nipte zege op SC Telstar. In het GS Staalwerken Stadion maakte Martijn Kaars de enige goal van de wedstrijd. Hiermee komt de Helmond-spits op tien doelpunten en passeert hij Jong AZ'er Jayden Addai in het topscorersklassement.

Eerdere confrontaties
Jong AZ en Helmond Sport stonden elf keer eerder tegenover elkaar. Beide ploegen wonnen vier wedstrijden en driemaal eindigde het in een gelijkspel. Eerdere confrontaties leverde veel goals op. Het onderlinge duel kent een gemiddelde van 3,27 doelpunten per wedstrijd.

Laatste zege op Helmond Sport
De laatste overwinning van de Alkmaarders op Helmond Sport was in 2022. Aan het begin van vorig seizoen was Jong AZ in Brabant met 1-3 te sterk. Aanvaller Damienus Reverson maakte in die wedstrijd zijn eerste officiële goal in het betaald voetbal.

Arbitrage

Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Boyd van Kommer. Hij zal worden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Jari de Koning en Maarten Bolwerk. De vierde official bij deze wedstrijd is Jorg Ordelmans.

Live te volgen
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook de hoogtepunten te zien zijn.

Jong PSV na de interlandperiode
Jong PSV is de eerstvolgende tegenstander na het thuisduel met Helmond Sport. Vanwege interlandvoetbal zullen de Alkmaarders pas op 24 november afreizen naar Eindhoven.