Terug naar overzicht

Martins Indi: 'Zijn goed voorbereid'

Laatste Nieuws

08.11.2023

BIRMINGHAM- In het iconische Villa Park neemt AZ het donderdagavond op tegen Aston Villa FC voor de UEFA Europa Conference League. Woensdagavond schoof trainer Pascal Jansen met aanvoerder Bruno Martins Indi aan in de perszaal om vragen van de aanwezige pers te beantwoorden.

De persconferentie begon met een vraag voor Martins Indi. Schuift de verdediger aan omdat hij morgen in de basis staat? "Dat weet ik niet", reageert de verdediger lachend. "Ik denk dat ik goed kan vertellen wat de wedstrijd morgen gaat brengen en dat ik daarom hier zit." Trainer Jansen bevestigt dat: "Je had het niet beter kunnen verwoorden."

Aston Villa
Martins Indi begon tegen Excelsior Rotterdam voor het eerst na zijn blessureleed weer in de basis. "Daar ben ik goed uitgekomen", vertelt de verdediger, die een interessante wedstrijd verwacht. "Ik denk dat we twee ploegen gaan zien die aanvallend willen voetballen. We zijn allemaal hartstikke goed voorbereid. Iedereen weet wat we kunnen verwachten. We spelen altijd om te winnen en ik kijk er hartstikke naar uit."

Mindere reeks
Nu AZ in een iets mindere fase zit pakt ook Martins Indi zijn verantwoordelijkheid. "Ik pak altijd mijn verantwoordelijkheid, net zoals andere jongens dat doen. Maar we zitten hier nu voor de Conference League, de Eredivisie laten we even met rust. Alle focus op morgen", is de verdediger duidelijk, die niets wilt weten van de uitspraak dat het Europese avontuur voor AZ over is met een nederlaag op Villa Park. "De poule is open. Ook bij een nederlaag is er nog perspectief."

Lahdo
Vervolgens is het tijd voor de vragen aan Jansen, te beginnen met de fitheid van de selectie. "Mayckel is na aanleiding van die partij tegen Excelsior even uitgeschakeld. Ik verwacht dat het een aantal weken gaat duren. Er is wat bandletsel geconstateerd. Ik hoop niet dat het tot de winterstop duurt, maar we zullen moeten kijken hoe lang het gaat duren."

Rechtsbuiten
Behalve dat Lahdo geblesseerd is, zou hij de wedstrijd tegen Aston Villa sowieso missen door een schorsing. Daarmee rest de vraag wie er rechtsbuiten zal spelen. "Mayckel heeft het aardig gedaan op die positie. Er gaat een hoop dreiging van hem uit. Maar Mayckel is er niet en nu moeten andere jongens opstaan. Jens heeft goede, maar ook mindere wedstrijden gespeeld op die positie. Ibra is volop in de aanpassing zich het AZ-spel eigen te maken. Ook Poku moeten we niet vergeten, die een dijk van een voorbereiding heeft gespeeld en op beide flanken uit de voeten kan. We hebben voldoende alternatieven."

Mentaal
De trainer wordt ook gevraagd naar het mentale aspect, nu AZ wat mindere resultaten heeft geboekt. "Als je in tien dagen drie wedstrijden speelt en het daarin minder doet, kom je onder een vergrootglas te liggen. Dat begrijp ik heel goed, ook vanwege het niveau dat wij nastreven. Tegen Villa zijn we genadeloos afgestraft op basis van een paar errors. Tegen NEC hadden we een matige eerste helft met een goede tweede helft en Excelsior was een hele matige partij. Dan is het in een seizoen zaak dat je dit soort fases zo kort mogelijk houdt. Als je een matige partij hebt gespeeld hoop je dat snel weer recht te zetten en daar krijgen we morgen de kans toe."