Terug naar overzicht

Mees de Wit: 'Weer even wennen met mijn voet'

Laatste Nieuws

11.11.2023

ZAANSTAD- Twee maanden geleden viel Mees de Wit uit met een voetblessure. De linksback is op de weg terug en deed deze week voor het eerst weer enkele individuele oefeningen op het veld. AZ TV zocht hem op om even bij te praten.

"Het gaat eigenlijk heel goed", begint De Wit. "Deze week heb ik weer op het veld getraind. Het is wel even wennen met mijn voet, maar het gaat goed en ook sneller dan verwacht."

Voetblessure
Het was midden september. AZ had zich net in Noorwegen voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League geplaatst door na strafschoppen te winnen van SK Brann. In die wedstrijd viel De Wit zelfs in. "Ik voelde daarvoor al wel pijn. Ik heb die wedstrijd ook nog gespeeld, maar ik had veel last. Toen heb ik met de dokter besloten een foto te maken. Er bleek een stressfactuur, een breuk in mijn voet te zitten."

Operatie
"Toen ben ik ook geopereerd aan mijn voet", gaat De Wit verder. "Zonder operatie zou het langer duren terug te komen, dus daarom heb ik het ook gedaan. De operatie is gelukkig goed gegaan en de wond is ook heel netjes. Ik ben nu heel blij dat ik weer op het veld sta te trainen. Dat is natuurlijk wat ik graag wil en waar ik hard voor werk, dus daar ben ik blij mee."

Voorbereiding
De blessure was wel even een klap voor de linksback. "Heel vervelend. De voorbereiding ging heel goed en dan val je uit. Dat is heel jammer. Ik had veel verwachtingen van het nieuwe seizoen en nu heb ik na Brann waarschijnlijk niks gespeeld tot de winterstop. Maar ik kom sterker terug. Ik heb hard gewerkt. Als je elke dag gymt word je er af en toe wel een beetje gek van, dus ik ben heel blij dat ik weer op het veld mag."