Terug naar overzicht

Møller Wolfe debuteert in Noorse selectie

Laatste Nieuws

07.11.2023

ALKMAAR- David Møller Wolfe is geselecteerd voor de nationale ploeg van Noorwegen. Dat maakte bondscoach Ståle Solbakken dinsdag bekend. Het is voor het eerst dat de linksachter van AZ deel uitmaakt van de Noorse A-selectie.

Møller Wolfe speelde tot dusver acht interlands voor Jong Noorwegen en was de laatste twee interlandperiodes zelfs aanvoerder. 

Goede feedback
Solbakken besteed bij het bekendmaken van de selectie speciale aandacht aan het selecteren van de AZ-speler: "We hebben goede feedback ontvangen van Onder 21 en ik heb hem live gezien. Hij is een energieke jonge kerel met potentieel voor leiderschap. Hij is leergierig, onverschrokken, goed met de bal en het wordt een spannende kennismaking om hem nu in te brengen, aangezien Birger (Meling) geblesseerd is. We kijken ernaar uit om David te ontmoeten," zegt Solbakken, die zegt dat de kans groot is dat de 21-jarige zijn debuut maakt in het A-landsteam tijdens deze bijeenkomst.

Interlands
Noorwegen speelt op 16 november een oefeninterland in Oslo tegen de Faeröer Eilanden. Op 19 november staat de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland in Glasgow op het programma.