Terug naar overzicht

Møller Wolfe: 'Focus op één wedstrijd tegelijk'

Laatste Nieuws

29.11.2023

ALKMAAR- Pascal Jansen en David Møller Wolfe schoven woensdagmiddag aan in de Co Adriaanse Persruimte om vooruit te blikken op de UEFA Europa Conference League-wedstrijd tegen HŠK Zrinjski van donderdag. "Hopen op hulp van Villa.”

Voor AZ is de opdracht donderdag duidelijk: zelf winnen van Zrinjski en dan hopen op een goed resultaat bij de andere wedstrijd in de groep. In Birmingham ontvangt Aston Villa het Poolse Legia Warschau. “Helaas hebben we het niet in eigen hand en hopen we op hulp van Villa”, was Møller Wolfe zich bewust van de situatie. “Het zorgt niet voor een andere situatie voor ons, want uiteindelijk hebben we nog steeds één ding te doen en dat is winnen. Ik denk dat het belangrijk is dat we focussen op één wedstrijd tegelijk en dat is die van onszelf.”

Familie
Het eerste halfjaar in Alkmaarse dienst zit er bijna op voor Møller Wolfe, die het naar zijn zin heeft in Noord-Holland. “Heel erg zelfs”, zei de linksachter. “De club heeft me echt in de armen gesloten. Het voelt als familie. Ik voel ook dat het op het veld steeds beter gaat. In het begin moest ik bepaalde dingen nog leren en ging mijn spel met ups en downs. Nu gaat dat makkelijker.”

Haaland
Zijn spel bij AZ leverde hem zelfs een oproep voor de Noorse nationale ploeg op. De kersverse international: “Als je een transfer naar een club als AZ maakt en daar presteert, dan gaan er nieuwe deuren open. Ik ben blij dat ik werd opgeroepen, waardoor ik onder andere met Erling Haaland op het veld mocht staan.”

Na Møller Wolfe was het woord aan Jansen / Foto: Ed van de Pol
Jansen
Na Møller Wolfe nam Jansen de microfoon over. De trainer gaf desgevraagd aan dat hij moeizaam had geslapen na de heenwedstrijd tegen Zrinjski in Bosnië & Herzegovina. Daar gaf AZ een 0-3 voorsprong weg en verloor het uiteindelijk met 4-3. Nu kijkt de trainer vooruit. “Wij moeten onszelf richten op datgene wat we zelf kunnen beïnvloeden. Dat zijn een aantal dingen. Uiteraard willen we de wedstrijd winnend afsluiten, maar we hebben ook iets recht te zetten. Het is eigenlijk nog moeilijk te bevatten wat daar is gebeurd. Soms gebeurt dat in het voetbal.”

Thuisvoordeel
“Het is prettig dat we nu thuis spelen”, aldus Jansen. “Dat is altijd fijner. Dan heb je je eigen publiek achter de ploeg staan. Ik moet eerlijk bekennen dat onze fans ons waar dan ook trouw blijven volgen, want ze waren er ook bij in Mostar. Donderdag zitten er nog meer op de tribune die ons steunen, dat voordeel hebben we.”

Villa
"Het is een vreemde situatie in de poule, want de punten in Bosnië & Herzegovina hadden we er graag bijgehad", zei Jansen over de afhankelijkheid van het andere duel. "Dan hadden we een betere uitgangspositie. Aan de andere kant is dat niet de realiteit en daar moeten we mee dealen. Ik ga er vanuit dat Aston Villa hun plicht zal nakomen. Wij zijn afhankelijk van ze, maar we moeten allereerst zorgen dat we zelf winnen.”

Mijnans
Sven Mijnans vulde tegen FC Volendam (3-0) de nummer tien positie in. De linkspoot viel echter geblesseerd uit en Jansen kan voorlopig niet over de middenvelder beschikken. “Sven is naar verwachting dit kalenderjaar niet meer inzetbaar", aldus de oefenmeester. "Hij heeft een knieblessure opgelopen. We hopen dat hij fit het vliegtuig instapt als we op 2 januari op trainingskamp gaan. Net als Mees de Wit.”

Koers
Wie zijn plek in de basis gaat overnemen, liet Jansen in het midden. Wel zei hij: "Afgelopen weekend zag het veldspel er naar behoren uit. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Om dan op korte termijn weer een andere koers te varen, zou niet helemaal logisch zijn. Maar ik sluit het ook niet uit. We moeten goed kijken wat we tegen Zrinjski moeten brengen.”

Live
AZ - HŠK Zrinjski begint donderdagavond om 18:45 uur en er zijn nog kaarten voor de belangrijke wedstrijd in het AFAS Stadion. Die tickets bestel je via onderstaande button.