Terug naar overzicht

Nu verkrijgbaar: het boek 'De opbouw van een profclub'

Laatste Nieuws

25.11.2023

ALKMAAR- AZ-statisticus André Liefaard heeft vrijdagmiddag zijn boek 'De opbouw van een profclub' gepresenteerd in de Co Adriaanse Persruimte van het AFAS Stadion. Het boek over de Eerste Divisie-jaren van de club is nu verkrijgbaar in het AZ Fancentrum.

Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar tussen 1988 en 1998 speelde AZ voornamelijk op het tweede niveau van Nederland. Met het boek 'De opbouw van een profclub' herbeleef je de periode in de Eerste Divisie aan de hand van de verhalen van hoofdrolspelers zoals Kenneth Goudmijn, Danny Hesp, Peter Wijker en Dirk Scheringa.

Liefaard: 'Best wat te ontdekken'
"Tijdens de coronapandemie ben ik me gaan verdiepen in de periode 1988-1998", zei Liefaard bij de lancering van zijn boek. "Als supporter van een Eerste Divisie-club moest je in die jaren AZ volgen via teletekst, op zondagmiddag met Langs de Lijn of via de krant van maandagochtend. Het is ook de laatste internetloze periode, want alles wat daarna komt is tot in den treure vastgelegd. Van de periode 1988-1998 was voor mijn gevoel nog best wat te ontdekken. Ik heb de overtuiging dat in die periode ook de basis is gelegd, met vallen en opstaan, voor hoe AZ nu is. Dat vond ik heel interessant om te onderzoeken." 

Verkrijgbaar
Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in het AZ Fancentrum voor € 24,95 en is het perfecte cadeau voor de feestdagen!