Terug naar overzicht

Update: Esajas en Kuijsten naar Eliteronde EK-kwalificatie

Laatste Nieuws

22.11.2023

ZAANSTAD- Een aantal jeugdinternationals van AZ komt deze interlandbreak in actie. Tristan Kuijsten en Jeremiah Esajas werken met Oranje Onder 19 een EK-kwalificatiecyclus af. Zeven anderen spelen met Oranje Onder 18 een oefentweeluik tegen Zweden.

DINSDAG:
Oranje Onder 19 - Bosnië en Herzegovina 3-0
Oranje Onder 19 sloot dinsdag de EK-kwalificatiereeks af met een 3-0 overwinning op Bosnië en Herzegovina. Esajas - die de vorige wedstrijden nog in de basis begon - zat niet bij de selectie. Doelman Kuijsten bleef op de bank. 

ZATERDAG:
Oranje Onder 19 - Azerbeidzjan 2-1
Met Esajas andermaal in de basis werd zaterdag ook het EK-kwalificatieduel met Azerbeidzjan gewonnen. Op het Terrain Poetz-Weidingen in Luxemburg kwam Oranje in de 22e minuut op voorsprong door een treffer van Isaac Babadi (PSV). Kort na de pauze werd het ook 2-0. Na voorbereidend werk van Esajas wist Ezechiel Banzuzi (NAC Breda) de marge te verdubbelen. In de slotfase maakten de Azeri's nog de aansluitingstreffer, maar het bleef bij 2-1. Daardoor heeft Oranje Onder 19 zijn voornaamste doelstelling bereikt: plaatsing voor de Eliteronde van de kwalificatiecyclus. Daarin wordt om een EK-ticket gestreden.

Oranje Onder 18 - Zweden 0-0
Zaterdag was het de beurt aan Julian Oerip en Kiyani Zeggen om bij Oranje Onder 18 in actie te komen. In Veendam was Zweden opnieuw de tegenstander in een oefeninterland. Oranje was - net als bij de 2-0 zege van afgelopen donderdag - de betere partij, maar kwam ditmaal niet tot scoren: 0-0. Het AZ-duo maakte de wedstrijd vol. 

Julian Oerip en Kiyani Zeggen speelden zaterdag gelijk tegen Zweden. Foto: OnsOranje. 


DONDERDAG:
Oranje Onder 18 - Zweden 2-0
Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra, Enoch Mastoras, Kees Smit en Yoël van den Ban hadden donderdag een basisplaats bij Oranje Onder 18. Dat team boekte een 2-0 oefenzege op Zweden. Van den Ban nam de tweede treffer voor zijn rekening. Oerip kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen. 

WOENSDAG: 
Luxemburg - Oranje Onder 19 0-2
Esajas begon in het EK-kwalificatieduel met Luxemburg in de basis. Op bezoek bij het gastland zorgden Isaac Babadi (PSV) in de 36e minuut voor de voorsprong. Hij werkte bij de tweede paal een voorzet van Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) tegen de touwen. Vlak voor rust zorgde Tygo Land (PSV) voor een tweede treffer. Hij schoot de bal van ruime afstand strak in de kruising. Esajas maakte de hele wedstrijd vol, doelman Kuijsten bleef op de bank. Later deze interlandbreak staan nog duels met Azerbeidzjan (18 november) en Bosnië en Herzegovina (21 november) op de rol. 

Jeremiah Esajas (5) begon woensdag in de basis bij Oranje Onder 19. Foto: OnsOranje.