Terug naar overzicht

Van den Ban maakt Goal van de Maand Oktober

Laatste Nieuws

25.11.2023

ZAANSTAD- Yoël van den Ban is de nieuwste winnaar van de Unibet Goal van de Maand-bokaal. De spits maakte op schitterende wijze met de hak de tussentijdse 5-0 tegen Klaipeda FM in de UEFA Youth League en ontving met die goal de meeste stemmen. Op het AFAS Trainingscomplex nam de spits zijn prijs in ontvangst.

De keuze was lastig in de maand oktober en vier doelpunten lagen dan ook erg dicht bij elkaar qua stemmen. Van den Ban ontving echter duidelijk de meerderheid van de stemmen en ontving de bokaal. Romaissa Boukakar (PSV - AZ Vrouwen), Julian Oerip (AZ - Klaipeda), Vangelis Pavlidis (Ajax - AZ) en Ibrahim Sadiq (AZ - Aston Villa) waren de andere genomineerden. 

Trots
"Ik ben heel blij en trots dat ik deze bokaal heb mogen winnen", reageert de 17-jarige aanvaller. "Een voorzet van Jasper Hartog vanaf de rechterflank kwam een beetje achter me. Ik maakte een hakje en voordat ik het wist lag hij in de goal. Dit is denk ik wel een van de mooiere goals die ik heb gemaakt."

Recordzege
Met deze en nog een andere goal en twee assists had Van den Ban een behoorlijk aandeel in AZ's 12-0 zege op Klaipeda. Daarmee vestigde hij en zijn teamgenoten een nieuw Youth League-record. "Op een gegeven moment liep het als een trein en scoorden we ongeveer elke minuut. Toen kreeg ik wel het gevoel dat het weleens een hoge uitslag kon worden. Ik wist na de wedstrijd pas dat we een nieuw record hadden, daar ben je op zo'n moment niet mee bezig."

Oerip
Teamgenoot Julian Oerip was trefzeker met een fraaie uithaal, maar won de bokaal daarmee niet. "Ik heb hem daar nog wel even mee gepest bij het Nederlands Elftal", lacht Van den Ban die net als zes andere AZ'ers met Oranje Onder 18 op pad was. "Het is altijd een eer om voor Oranje te spelen. Leuk ook om de jongens van de andere clubs weer even te zien. Tegen Zweden heb ik een goaltje gemaakt, dus dat is altijd lekker." 

Slaapkamer
Nu de spits weer terug is bij AZ nam hij de bokaal in ontvangst. En die krijgt een speciaal plekje. "Die gaat een heel mooi plekje in mijn slaapkamer krijgen. Naast mijn bed, zodat ik er iedere avond mee kan slapen", besluit Van den Ban.