Terug naar overzicht

Van Zijtveld & Kwakman: 'Hoger niveau kunnen halen'

Laatste Nieuws

07.11.2023

MOLDE- AZ boekte dinsdag in de UEFA Youth League een 3-4 zege op Molde FK. Hoewel de ploeg blij is met de overwinning is er ook een kritische noot. De tegenstander mocht namelijk tweemaal terug in de wedstrijd komen. Trainer Michael van Zijtveld en aanvoerder Dave Kwakman verschenen na de wedstrijd voor de camera van AZ TV.

De Alkmaarders gingen halverwege met 0-2 aan de leiding, maar vier minuten na rust was de stand weer gelijk. AZ kwam daarna weer ruim op voorsprong, maar in de slotfase kon de tegenstander opnieuw de aansluitingstreffer maken. Kwakman: "Als je tweemaal met twee goals voor komt en het nog 3-4 laat worden kun je niet helemaal blij zijn. Daardoor zou het in de thuiswedstrijd nog moeilijk kunnen worden."

Nastreven
"We komen hier om een resultaat te boeken", vertelt Van Zijtveld. "Met dit resultaat zijn we tevreden, maar tegelijk zijn we kritisch op onszelf en streven we ook altijd goed voetbal na. We hebben samen het idee dat we een nog hoger niveau kunnen halen dan we vandaag hebben gedaan."

AZ TV
Bekijk hieronder het volledige video-item van AZ TV.